Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" a pornit caldura

Dupa o perioada de citeva zile in care termometrul indica maxime
de 17 - 18 grade Celsius, media temperaturilor exterioare in ultimele 48 de ore a inregistrat scaderi accentuate, astfel incit de astazi, 1 noiembrie, "CET" Braila a intrat in regim normal de furnizare a agentului termic. Dupa cum a explicat directorul Directiei
Distributie din cadrul SC "CET", Ionel Patrascu, de marti 31
octombrie, asociatiile de proprietari din municipiu primesc agent
termic, ceea ce practic inseamna inceperea oficiala a sezonului
rece 2006 - 2007. "In cursul acestei zile, au fost efectuate probele la cald ale instalatiilor. Acum, agentul termic ajunge pina la intrarea in bloc si este decizia conducerilor asociatiilor de proprietari daca deschid vanele", ne-a declarat sursa citata.
Potrivit unor statistici recente, din totalul de 52.200 de apartamente existente in municipiu, doar 25.019 mai sint racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, numar in scadere cu aproape 2.000 in comparatie cu numarul de apartamente nedebransate la debutul sezonului rece trecut.
Important de mentionat este ca de la 1 noiembrie, familiile cu venituri reduse beneficiaza de ajutoare pentru incalzire. Spre deosebire de iarna trecuta, ajutorul pentru incalzire din acest an va fi acordat sub forma de procent din valoarea facturii, in functie de venitul mediu net lunar pe membru de familie. Totodata, pragul de acordare a ajutorului de la stat a crescut de la 3,1 milioane lei la 5 milioane lei, venit net lunar pe membru de familie. De asemenea, familiile sau persoanele singure, cu venit de pina la 1,25 milioane lunar, beneficiare ale ajutorului social de asigurare a venitului minim garantat statul va acoperi in totalitate valoarea facturii la incalzire. De ajutor guvernamental vor beneficia si familiile care folosesc gazul la incalzire. Pentru acestea, proiectul de ordonanta prevede acordarea de ajutoare financiare in sume fixe, tot in functie de venitul mediu net pe membru de familie.
In acelasi context, de subliniat este ca, zilele trecute, consilierii locali municipali au aprobat si pretul local de referinta al energiei termice stabilit la valoarea de 140,51 lei/gigacalorie (inclusiv TVA). In comparatie cu pretul de facturare din sezonul rece trecut, cind pretul gigacaloriei a fost de 107,5 lei, in acest an cresterea este de circa 30%.
Potrivit HG nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru
furnizarea si utilizarea energiei termice, "inceperea perioadei de
incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa
inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18.00-6.00, a
unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de ^10
grade Celsius sau mai mici (...)".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii