Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" nu mai accepta debransari de la sistemul centralizat de termoficare

Operatorul local de termoficare a anuntat ca s-a incheiat sezonul de debransari de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice catre populatie. "Am inceput deja sa punem sub presiune reteaua, conditii in care consideram incheiat sezonul in care se pot inregistra debransarile. Astfel, in acest an, avem inregistrate circa 200 de solicitari de debransare, comparativ cu anul trecut cind numarul total de astfel de cereri s-a cifrat la peste 300, mai precis 320 de solicitari", ne-a declarat Nicu Bajan, directorul general al SC "CET" SA Braila - operatorul local de termoficare.
De altfel, si la nivel national s-a inregistrat un fenomen asemanator in sensul ca numarul debransarilor s-a diminuat. Conducerea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT) atribuie acest fenomen piedicilor impuse de furnizorii de energie termica in sistem centralizat dintr-o serie de orase din tara, printre care a nominalizat Braila, Timisoara, Iasi, Tg. Mures, Bacau, Buzau, Galati. Important de mentionat este ca, inca din vara anului trecut, APICT a sesizat Consiliul Concurentei cu privire la posibila incalcare a prevederilor art. 6 si art. 9 din Legea Concurentei nr. 21/1996, de catre societatile comerciale care produc si distribuie energie termica si apa calda de pe intreg teritoriul Romaniei, inclusiv SC "CET" SA Braila si a actionarului unic al acestora, respectiv Consiliilor Locale orasenesti sau municipale. Aceasta ancheta este inca in derulare.
Romanii care au dorit sa renunte la sistemul centralizat de incalzire au mai putut face acest lucru pina la jumatatea acestei luni, asa cum stabilesc normele legale in vigoare. Cei care nu au reusit in acest an mai au de asteptat pina in luna aprilie a anului viitor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii