Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" este gata pentru sezonul rece

Conducerea operatorului de termoficare a anuntat ca totul este pregatit pentru a face fata sezonului rece care bate la usa. Concret, acesta a explicat ca lucrarile de modernizare a retelei precum si punerea in functiune a noii centrale termice de la marginea orasului vor asigura servicii de calitate pentru clienti. "Au fost finalizate lucrarile aferente reviziei tehnice anuale si se fac probele de presiune la rece pe retea, urmind ca in baza solicitarilor punctuale, sa furnizam agent termic. Deocamdata, nu avem astfel de cereri, dar in momentul in care vor fi indeplinite conditiile meteo specificate de legislatie vom demara oficial sezonul rece. Unul dintre avantajele pe care le vom inregistra ca urmare a punerii in functiune a sursei de vara va fi o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste asigurarea energiei termice pentru a face fata consumului clientilor in oras raportat la capacitatea de producere a agentului termic. Astfel, noua sursa va prelua virfurile de consum pe timp de iarna, astfel incit sa nu mai fim nevoiti sa pornim al doilea cazan din centrala de pe platforma", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu. In ceea ce priveste asigurarea combustibilului pentru functionarea pe timpul rece a sistemului de termoficare, sursa citata a explicat ca in urma unei intelegeri cu municipalitatea, aceasta din urma s-a angajat sa achite si din datoria istorica pe care o inregistra catre "CET", astfel incit societatea sa poata achita, la rindu-i, datoria catre furnizorul de gaz metan. "In baza intelegerii cu municipalitatea am putut realiza impreuna cu furnizorul de gaz un grafic de esalonare a datoriei la plata facturilor restante, astfel incit sa nu existe probleme in alimentarea cu gaz", a spus Patrascu.
Legat de subiectul pretului de facturare a energiei termice, important de mentionat este ca acesta a fost stabilit prin decizie a Consiliului Local Municipal, asa cum s-a intimplat si anul trecut. Astfel, pretul gigacaloriei a crescut din aceasta luna cu aproximativ 14 lei pentru fiecare unitate de masura, ceea ce inseamna ca pretul final de facturare se ridica acum la 154,56 lei/gcal, fata de 140,51 lei/gcal cit a fost in ultimii 2 ani. Procentual, scumpirea este de 10%.
Potrivit legislatiei in domeniul termoficarii, sezonul rece debuteaza oficial dupa 3 zile consecutive in care temperaturile scad sub 10 grade Celsius.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii