Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CET asteapta banii restanti de la Primarie

Consilierul municipal PRM, Traian Adrian, director adjunct la CET Braila, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca restanta de 39 de miliarde, pe care Primaria trebuie sa o plateasca societatii, ar fi binevenita. Acesta a spus ca banii ar putea fi folositi pentru realizarea de investitii, astfel incit sistemul centralizat de furnizare a energiei termice sa functioneze, iar cetatenii sa fie multumiti.
"Omul nu poate fi fortat sa ramina bransat. Avem nevoie de bani pentru ca avem proiecte. Nu este un secret ca avem restanta la plata furnizorului de gaz metan, care a dat dovada de intelegere. Speram ca in perioada urmatoare cetatenii sa inceapa sa isi mai achite din datoriile restante, mai ales ca vine frigul, iar valoarea facturilor va fi mai mare. Noi oricum, in prezent, avem posibilitatea sa furnizam agent termic celor care doresc. Avem patru cazane energetice, mergem cu unu acum, avem capacitate. Problema este pretul la gaz, faptul ca avem datorii, ca nu reusim sa satisfacem clientul care da drumul la robinetul de apa calda si curge apa rece", a precizat Traian Adrian. Acesta a mai spus ca in momentul in care se fac investitii, vor scade si pierderile, mai ales ca sistemul este vechi de 40 de ani, iar cetatenii trebuie sa inteleaga ca nu se poate schimba situatia in trei ani de zile.
Consilierul municipal PRM, Traian Adrian a mai precizat ca datoria pe care o are Primaria catre CET a fost recunoscuta printr-o hotarire judecatoreasca, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus ca Primaria trebuie sa plateasca urgent cele 39 de miliarde de lei vechi.
Categorie articol: 

Comentarii