Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetăţenii din mediul rural, învăţaţi cum să se ferească de hoţi

Brăilenii care locuiesc în mediul rural vor fi vizitaţi, în următoarele luni, de poliţişti care le vor oferi sfaturi pentru a-i ajuta să se ferească de hoţi. Acţiunile se desfăşoară în cadrul acţiunii "Pot ajuta şi eu la liniştea localităţii mele!", campanie de prevenire a furturilor din locuinţe şi a tâlhăriilor în mediul rural. Aceasta se derulează în comunele Viziru, Măxineni, Movila Miresii, Vădeni şi Bărăganu, unde se vor organiza activităţi de informare tip caravană, la care vor participa cetăţenii şi autorităţile locale.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila desfăşoară campania în perioada mai -decembrie, activităţile fiind implementate de poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural. "Campania de prevenire presupune organizarea, la nivelul fiecărei comune, a unei activităţi tip caravană, prin care se urmăreşte atragerea atenţiei cetăţenilor cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale hoţilor din locuinţe. De asemenea, va fi organizată o masă rotundă, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, preotul, medicul, directorul şcolii etc, persoane de referinţă din cadrul comunităţii care, la rândul lor, pot disemina informaţiile primite", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
În plus, poliţiştii şi-au propus să se întâlnească şi cu elevii care învaţă la şcolile din cele 5 comune, iar cu prilejul târgurilor săptămânale să fie realizate întâlniri şi discuţii directe cu cetăţenii.
Campania "Pot ajuta şi eu la liniştea localităţii mele!" a debutat cu participarea la târgul care se organizează periodic în comuna Bărăganu. "Oamenii aflaţi la târg au aflat care sunt cele mai frecvente moduri în care acţionează hoţii şi, totodată, au fost sfătuiţi cum să reacţioneze dacă sunt victime ale infracţiunii de tâlhărie, precum şi cum să evite astfel de situaţii", a mai adăugat sursa citată.
Poliţiştii de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au stat de vorbă şi cu elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a din comuna Bărăganu, activităţi similare fiind realizate şi la Şcolile cu clasele I-VIII, din comunele Viziru şi Vădeni şi din satul Lanurile. Activităţile adresate elevilor vor continua până la vacanţa de vară şi vor fi reluate odată cu începerea noului an şcolar.
Categorie articol: 

Comentarii