Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cererea privind suspendarea lui Anastase, respinsă de Comisia juridică

Membrii Comisiei juridice au decis că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, nu a încălcat Regulamentul Camerei, neimpunându-se sancţionarea ei, a anunţat preşedintele Comisiei, Daniel Buda, care a precizat că sesizarea PSD+PC şi PNL nu era corectă din punct de vedere juridic.
"Cred că este un vot responsabil dat de către colegii noştri, dată fiind situaţia invederată de către semnatarii acestei petiţii. Au fost invocate mai multe articole din Regulament în sesizarea PSD+PC şi PNL însă, până la urmă, în urma unei cercetări minuţioase şi cu foarte multă responsabilitate din partea colegilor, s-a ajuns la concluzia că dna Roberta Anastase nu a încălcat Regulamentul", a comentat Daniel Buda cele 14 voturi împotriva sancţionării preşedintelui Camerei, cele 9 voturi favorabile şi o abţinere.
Întrebat dacă unul dintre motivele respingerii sesizării PSD+PC şi PNL este redactarea incorectă din punct de vedere juridic a documentului, Buda a replicat că "cererea n-a avut cea mai fericită formulare din punct de vedere juridic".
Potrivit unor participanţi la şedinţa Comisiei juridice, liberalii au votat, alături de PDL, împotriva cererii de sancţionare a Robertei Anastase, printre motivele care au stat la baza acestei decizii fiind redactarea greşită a sesizării, dar şi riscul ca, prin suspendarea preşedintelui Camerei, să fie victimizat PDL şi Traian Băsescu. "Cererea este scrisă de ingineri, nu de jurişti. Există neconcordanţe între articolele invocate din Regulamentul Camerei şi cele din Statutul deputaţilor şi senatorilor", a precizat un membru al Comisiei juridice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii