Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cererea de reînvestire a lui Kovesi în funcţia de procuror general va fi discutată joi de CSM

Potrivit CSM, cererea ministrului a fost înregistrată miercuri. Secţia pentru procurori a CSM urmează să dea un aviz consultativ, iar cererea va ajunge la preşedintele României.

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, a semnat, miercuri, propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi, în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform unui comunicat de presă al ministerului.

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform prevederilor legale, mandatul procurorului general este de trei ani, iar acesta poate fi reînvestit o singurã datã.
Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 2 octombrie 2006, prin decret al preşedintelui României, Traian Băsescu.

Între timp, preşedintele Băsescu i-a reproşat, la începutul lunii, lui Kovesi modul în care s-a instrumentat dosarul Revoluţiei, în timpul unei discuţii între şeful statului cu reprezentanţii revoluţionarilor şi cu fostul procuror militar Dan Voinea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii