Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ceremoniile de la 11 septembrie, umbrite de uraganul Katrina

Statele Unite comemoreaza duminica a patra aniversare a atentatelor de la 11 septembrie 2001, in contextul unei noi tragedii nationale, trecerea uraganului Katrina scotind la iveala disfunctionalitatile din sistemul de reactie in cazul unei calamitati grave, informeaza AFP.
Criticii din tabara presedintelui George W. Bush se intreaba cum s-au cheltuit miliardele de dolari destinate apararii civile dupa atacurile teroriste impotriva World Trade Center si a Pentagonului.
"Daca sistemele noastre functioneaza atat de prost intr-un moment in care nu exista dusmani, cum vor face fata autoritatile federale, locale si guvernamentale unui atac terorist survenit fara avertizare prealabila", s-a intrebat senatoarea republicana Susan Collins.
La New York se anunta ceremonii discrete, singura nota discordanta a manifestarilor comemorative de anul acesta fiind un miting organizat la Washington cu sprijinul Pentagonului ca omagiu adus trupelor americane care lupta in Irak. Actiunea este considerata de critici drept o initiativa propagandista a administratiei George W. Bush.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii