Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ceremonia dedicată Zilei Naționale, fără public la Brăila

* pe 1 decembrie, începând cu ora 12.00, în Piața Independenței se va oficia o slujbă religioasă, se va trece în revistă Garda de Onoare, subprefectul Simona Drăghincescu va ține un discurs, apoi oficialitățile vor depune flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu * totul va dura circa 30 de minute, iar brăilenii vor putea viziona ceremonia on-line, pe pagina de Facebook a Prefecturii sau a Brigăzii 10 Geniu

 

Din cauza pandemiei, brăilenii nu se mai pot aduna în Piața Independenței, pentru a petrece de Ziua Națională, cu tradiționalele porții de fasole cu cârnați și cu concertele de muzică populară. Nici militarii nu vor mai defila pe Calea Călărașilor, așa cum au făcut-o de fiecare dată pe 1 decembrie, de aproape 30 de ani încoace. De data aceasta, momentul va fi marcat printr-un scurt ceremonial militar religios, la care vor asista doar autoritățile locale, numărul participanților fiind de maxim 100 de persoane.

Marți, 1 decembrie, ceremonia va începe la ora 12.00, cu o slujbă religioasă și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. Va urma un scurt discurs al subprefectului Simona Drăghincescu, apoi se vor depune flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu. Totul va dura cel mult jumătate de oră.

”Datorită situației de urgență generate de virusul SARS-COV2, vă informăm că participarea publicului la această manifestare nu este posibilă, numărul participanților fiind redus, conform prevederilor legale, la maxim 100 de persoane. Ceremonialul dedicat zilei de 1 Decembrie poate fi vizionat pe pagina de Facebook a instituției Prefectului - județul Brăila și Brigăzii 10 Geniu «Dunărea de Jos» Brăila. Stimați brăileni, vă rugăm ca de Ziua Națională a României să aducem un zâmbet în inima orașului, să arborăm tricolorul oriunde putem, la balcon, la geam, la mașină sau să-l purtăm pus în piept. Vă mulțumim!”, a transmis Prefectura Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii