Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing a inceput, vineri seara, pe stadionul olimpic din capitala Chinei, la ora locala 20.00 (15.00, ora Romaniei) printr-un foc de artificii, informeaza AFP.
Spectacolul din "Cuibul de pasare" a durat circa o ora inainte de defilarea celor 204 delegatii si apoi deschiderea oficiala a JO de catre presedintele chinez Hu Jintao.
Zeci de sefi de stat si guvern, intre care presedintele american George W. Bush, presedintele francez Nicolas Sarkozy si premierul rus Vladimir Putin au asistat la ceremonia de deschidere a primei Olimpiade organizate de China.

Delegatia Romaniei a defilat la festivitatea de deschidere a JO-2008

Sportivii romani au defilat la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, in frunte cu portdrapelul Romaniei, handbalista Valeria Bese, dar fara restul echipei de handbal care se pregateste pentru a debuta, simbata, in competitia din China, in meciul cu Kazahstan.
De la defilare au lipsit si toti sportivii romani care intra in concurs simbata, adica judoka Alina Dumitru, Iulian Raicea (tir), canotoarele Camelia Lupascu, Viorica Susanu, Simona Musat si Roxana Cogianu, inotatorii Dragos Coman si Valentin Preda si echipa masculina de gimnastica. De asemenea, au lipsit si o parte dintre atleti si intregul lot de kaiac-canoe, care nu au ajuns inca la Beijing.
La ceremonie a fost prezent si presedintele Traian Basescu, alaturi de sotia sa.
Campionul olimpic la judo, Ilias Iliadis, portdrapelul delegatiei Greciei, a fost primul sportiv care a defilat la ceremonia de deschidere a JO de la Beijing, conform protocolului olimpic. Defilarea delegatiilor participante s-a facut in ordinea numarului de linii care formeaza numele tarii in limba chineza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii