Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cercetaşii militari brăileni, angrenaţi în programul “Şcoala Altfel”

• miercuri, 17 aprilie, Regimentul 528 ISR „Vlad Ţepeş” a primit vizita a 162 de elevi şi cadre didactice de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu • cei mici au fost încântaţi să vadă pe viu cum decurge o parte din instrucţia cercetaşilor

 

Cercetaşii militari din cadrul Regimentului 528 ISR „Vlad Ţepeş” au organizat, miercuri, 17 aprilie, la sediul unităţii, o serie de activităţi în cadrul programului   Şcoala Altfel. Astfel, 162 de elevi şi cadre didactice de la  Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, Şcoala Gimnazială “I.L. Caragiale”, Scoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” au putut vedea la faţa locului cam cum decurge o zi de instrucţie a cercetaşilor. Evident, aceste aspecte au fost dezvăluite la o scară mai mică, toate deprinderile formate în unitate urmând a fi dezvoltate şi perfecţionate în exerciţiile, aplicaţiile şi taberele de instrucţie pe care militarii le execută anual pe teritoriul naţional, după cum ne-a informat maior Aurel Voicu, ofiţerul de relaţii publice al regimentului.

S-au prezentat „ateliere” constând în traiul în condiţii de izolare, tragerea cu armamentul individual, alpinism, antrenamentul la sol al paraşutiştilor precum şi alte secvenţe din vasta gamă de tehnici şi tactici de instruire necesare cercetaşilor în îndeplinirea misiunilor specifice.

“Elevii au fost foarte impresionaţi de cele văzute, s-au schimbat impresii şi păreri, iar activitatea s-a încheiat într-un mod interactiv şi cu promisiunea şi deschiderea militarilor către o strânsă colaborare cu tânăra generaţie”, ne-a declarat maiorul Voicu.
Categorie articol: 

Comentarii