Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ceprohart" vrea sa recucereasca piata securizarii hirtiilor de valoare

Conducerea institutului local de cercetare dezvoltare SC "Ceprohart" SA si-a propus sa reintre in forta pe piata securizarii hirtiilor de valoare, obiectiv pentru realizarea caruia a pus la punct o noua tehnica in domeniu. Asa cum a explicat directorul general al institutului, Dan Buteica, tehnica ofera potentialilor clienti posibilitatea securizarii cu ajutorul unei solutii inovatoare de introducere in hirtie a filigranului in dublu fir. "Noi am avut pentru o buna perioada de timp o strinsa colaborare cu Imprimeria Nationala careia i-am furnizat pina in 2001 banderolele securizate pentru marcarea bauturilor alcoolice si a pachetelor de tigari. Ulterior, colaborarea a incetat, compania Imprimeria Nationala acordind la pachet acest serviciu intr-o licitatie catre o firma din strainatate. Intre timp, noi am perfectionat tehnica de securizare si am prezentat-o potentialilor parteneri, cei mai importanti fiind Imprimeria Nationala si Imprimeria Bancii Nationale a Romaniei", ne-a declarat sursa citata. Buteica a explicat ca noul serviciu a fost prezentat in cadrul unui seminar organizat de "Ceprohart" in data de 5 iulie, la Braila, la care au participat pe linga Imprimeria Nationala si Regia Imprimeria BNR, si alti potentiali clienti. De asemenea, conducerea institutului de cercetare a explicat ca invitatii s-au aratat impresionati de solutia propusa si a adaugat ca are semnale privind reluarea, intr-un timp scurt, a colaborarii cu Imprimeria Nationala, dar si perspectiva incheierii de noi contracte atit cu Imprimeria BNR, dar si cu alti potentiali clienti.

PAS-ul vrea sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la "Ceprohart"

In alta ordine de idei, in ceea ce priveste privatizarea institutului "Ceprohart", Dan Buteica a subliniat ca asociatia salariatilor firmei isi doreste sa participe ca ofertant la vinzarea pachetului majoritar de actiuni pe care statul le detine la "Ceprohart". "Deja am vindut unul dintre etajele cladirii situate in zona centrala a orasului in apropierea Falezei si am publicat deja anuntul de vinzare pentru inca alte doua etaje ale cladirii. Indiferent de rezultatul acestei licitatii, asociatia salariatilor este hotarita sa faca demersuri pe linga Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, cea care administreaza actiunile detinute de stat la institut, pentru a fi reluata procedura de privatizare", ne-a declarat Buteica adaugind ca asociatia salariatilor institutului are deja conturata o formula financiar-economica pentru a sustine o oferta de cumparare a pachetului majoritar de actiuni. Potrivit anuntului de vinzare, pentru etajul IV al cladirii oferta de vinzare este de circa 990.000 lei, iar pentru etajul VI de aproximativ 767.000 lei cu mentiunea ca cele doua valori nu includ si TVA. "Au fost deja citiva potentiali cumparatori care s-au interesat de licitatia ce va urma si avem speranta ca activele se vor vinde", a spus Buteica. Termenul limita de depunere a ofertelor, potrivit anuntului de vinzare, este 24 iulie, in ziua urmatoare fiind programate negocierile cu ofertantii.
Important de mentionat este ca SC "Ceprohart" a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri numai din activitatea de cercetare de aproape 600.000 euro.
Categorie articol: 

Comentarii