Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrul de Dializa IHS, inaugurat la Braila

International Healthcare Systems (IHS), companie membra SofMedica, a inaugurat, simbata, 22 noiembrie, Centrul privat de Dializa Braila. Investitia se ridica la valoarea de 3,3 milioane de euro, iar noul centru ofera pacientilor, gratuit, ingrijire medicala la standarde europene, avind asigurat totodata si confortul de acasa. "Sintem preocupati in permanenta sa oferim cea mai inalta calitate a serviciilor medicale, cu ajutorul unei echipe de specialisti cu experienta vasta si utilizind tehnologie de ultima generatie. Noul centru face parte din conceptul unic IHS, in care pacientii sint pe primul loc si li se ofera siguranta si confortul propriului camin, intr-un ambient modern, prietenos si cald. Ne bucuram sa putem oferi si in judetul Braila aceleasi servicii de inalt profesionalism si excelenta, pe care IHS le furnizeaza de aproape patru ani pentru sute de pacienti din intreaga tara”, a declarat la inaugurare, Georgios Sofianos, administrator IHS. Sursa citata a precizat ca IHS va actiona astfel incit sa-si mentina pozitia in topul primelor doua companii din Romania din punct de vedere al numarului de tratamente efectuate, precum si cea de lider din punct de vedere al calitatii terapiei oferite. De remarcat este faptul ca "la Braila se intimpla un lucru important in materie de hemodializa", dupa cum a subliniat Stefan Mihailescu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Braila,"si anume faptul ca bolnavii au posibilitatea de a opta din mai multe variante, de aceea putem fi un model pentru orase similare". Primarul municipiului, Aurel Simionescu, invitat sa taie panglica inaugurala, a multumit companiei pentru doua lucruri: calitatea serviciilor medicale si cladirea in care functioneaza noul centru.

Camera cu vedere

Centrul de dializa de la Braila este al patrulea din tara, IHS detinind alte trei centre de dializa private, localizate in Spitalele Sf. Ioan si Sf. Pantelimon din Bucuresti si in cadrul Spitalului Judetean Buzau. A fost construit special cu aceasta destinatie, pe o suprafata generoasa, de 3.000 metri patrati si dispune de saloane moderne, cabinete dedicate mai multor specialitati medicale, precum si de sali de asteptare. Conceptul promovat de companie, acela de "camera cu vedere", insemnind orientarea ferestrelor catre Dunare, a fost gindit pentru a aduce un plus de confort psihic pacientilor, care regasesc la Centrul IHS Braila atmosfera calda si grija similare cu cele din propriul camin. Capacitatea centrului IHS Braila poate fi extinsa, avind posibilitatea de a trata 140 de pacienti prin hemodializa, precum si tratament pentru un numar nelimitat de pacienti care au nevoie de dializa peritoneala. Centrul este dotat, in prezent, cu 16 aparate noi de hemodializa de ultima generatie, iar o echipa de 41 de profesionisti, dintre care 3 medici nefrologi, asigura tratamentul pacientilor. Echipa de medici este coordonata de dr. Gabriela Voicu, care a precizat ca deja 103 pacienti au semnat adeziuni pentru a fi beneficiari ai serviciilor oferite de noul centru.
"Conceptul IHS ofera pacientilor o serie de beneficii unice, menite sa ridice nivelul calitatii vietii acestora si sa le asigure in permanenta confortul de acasa. Astfel, pacientii care efectueaza dializa peritoneala manuala, dar si automata, cu ajutorul aparatului HomeChoice, primesc acasa toate materialele necesare acestei proceduri si beneficiaza de vizite la domiciliu din partea specialistilor IHS, pentru a li se oferi suport si consiliere in modul de realizare a tratamentului", a declarat dr. Dimitrie Capsa, directorul medical al companiei IHS. Acestor pacienti le este asigurat transportul in conditii optime catre centru si inapoi acasa, prin intermediul unei companii private. Alte beneficii oferite tuturor pacientilor IHS includ ghiduri proprii de dieta si tratament, precum si consiliere specializata din partea unui asistent nutritionist si a unui psiholog. Ca o noutate, la Braila va functiona si un cabinet ambulatoriu de nefrologie in cadrul centrului, pentru pacientii in predializa, aflati in stadii incipiente ale bolii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii