Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrul de detentie de la Amsterdam-Schiphol va fi inchis

Centrul de detentie de pe aeroportul Amsterdam-Schiphol urmeaza sa fie inchis in urmatoarele 36 de ore, potrivit unei scrisori a primarului din Haarlemmermeer - municipalitatea de care aprtine centrul - adresata Consiliului municipal, transmite AFP.
Aceasta decizie intervine in urma solicitarii Consiliului municipal, care a apreciat, in baza rapoartelor pompierilor, ca nu poate fi garantata securitatea centrului in caz de incendiu.
Primarul si adjunctii sai au dorit initial sa-i acorde ministrului Justitiei, Piet Hein Donner, timpul necesar pentru ameliorarea conditiilor de securitate, dar nu au obtinut schimbari concrete decit dupa ce au impus unele constringeri ministerului, "lucru care a afectat increderea" municipalitatii in aceasta institutie, a explicat primarul.
Doua femei si noua barbati - un roman, doi ucraineni, doi turci, doua persoane originare din Surinam, un dominican, un bulgar si un libian - au murit in incendiul produs intr-o aripa a cladirii acestui centru construit din prefabricate. In centrul respectiv se aflau persoanele ale caror cereri de azil fusesera respinse si care urmau sa fie expulzate, precum si persoanele care au fost interceptate pe aeroport transportind droguri.
Autoritatile au demarat trei anchete - una tehnica, una judiciara si una independenta - pentru a stabili cauza dramei.
Un libian in virsta de 25 de ani, grav ranit, este suspectat ca s-a aflat la originea incendiului, dar barbatul neaga acuzatia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii