Mergi la conţinutul principal

Centru Regional de Cercetare şi Comunicare a Revoluţiei, deschis la Brăila

• unul dintre obiectivele centrului este de a prelua mărturiile participanţilor la evenimentele din Brăila, din decembrie 1989, şi a le pune apoi la dispoziţia cercetătorilor Institutului Revoluţiei Române pentru aprofundarea fenomenului Revoluţiei 

 

Un Centru Regional de Cercetare şi Comunicare a Revoluţiei din 1989 a fost deschis, joi, la Brăila, de către Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD) şi Asociaţia Uniunea Revoluţionarilor Brăila 1989, scopul declarat fiind acela de a realiza, printre altele, cronica exactă a tuturor evenimentelor derulate în judeţul nostru în decembrie 1989. Deschiderea centrului local a avut loc în prezenţa mai multor organizaţii ale revoluţionarilor din Brăila şi din ţară, a oficialităţilor locale, precum şi a unui grup de tineri olimpici brăileni, prezenţi, de asemenea, în sala mare a Palatului Administrativ. 

Deschiderea centrelor regionale de cercetare şi comunicare face parte dintr-un proiect al Institutului Revoluţiei Române în cadrul căruia, printre altele, se urmăreşte facilitarea accesului asociaţiilor revoluţionarilor la o reţea online de comunicare atât cu institutul, cât şi cu celelalte organizaţii, dar mai ales permite contactul nemijlocit cu cercetătorii Institutului care aprofundează fenomenul Revoluţiei Române din decembrie 1989, în vederea preluării mărturiilor participanţilor la evenimentele de acum 27 de ani şi pentru a le prezenta şi pune la dispoziţie studiile acestora. Un alt obiectiv este acela de adoptare a unor proiecte comune privind relaţiile dintre centrele din reţea şi societatea civilă.

Centrul de la Brăila va găzdui un bogat fond de carte, şi va avea rolul de a strânge mărturii despre evenimentele petrecute în 1989 şi de a transmite totodată celor interesaţi informaţii legate de acestea.

Preşedintele Asociaţiei Uniunii Revoluţionarilor Brăila 1989, Marian Gheorghiu, a declarat că este important ca noua instituţie să aprofundeze cercetările legate de revoluţie atâta timp cât cei care au luptat pentru libertate mai sunt încă în viaţă.

De precizat că primul astfel de centru a fost deschis în Timişoara, urmat apoi de un al doilea la Braşov.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro