Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Celhart Donaris" a trecut pe pierdere

Producatorul de hirtie si celuloza SC "Celhart Donaris" Braila a avut in primele trei luni venituri de 30,53 milioane lei, in scadere cu aproximativ 12 milioane fata de perioada similara a anului trecut, cind veniturile se cifrau la 42,9 milioane lei. In ceea ce priveste cheltuielile, potrivit raportului trimestrial al companiei prezentat pietei Rasdaq, acestea au scazut si ele in intervalul 1 ianuarie - 31 septembrie 2008, la 33,65 milioane lei fata de 45,9 milioane lei (septembrie 2007). Totodata, cifra de afaceri a firmei s-a mentinut la un nivel relativ constant comparativ cu anul trecut la 23,04 milioane lei. Ca rezultat, la finele trimestrului III, a iesit o pierdere de 3,13 milioane lei in crestere cu aproape 4 procente fata de perioada similara a anului trecut.
Ca termen de comparatie, la finele primului semestru din acest an, compania raportase un profit de aproape 1 milion de lei, dupa ce in iulie 2007 anuntase ca rezultatul fusese unul negativ, o pierdere 1,32 milioane lei. Tot din situatia raportata la 30 iunie 2008 rezulta ca societatea a realizat investitii in cuantum de aproximativ 5 milioane lei, in crestere cu aproape 2 milioane fata de semestrul I 2007.
Trebuie mentionat, totusi, ca in cursul anului trecut, compania a procedat in doua rinduri la concedierea colectiva a 420 de salariati, prima campanie in martie 2007 si a doua in decembrie anul trecut. Conform celor mai recente raportari, actionarul majoritar al firmei este "Ecopack" Ghimbav, apartinind omului de afaceri Vladimir Cohn, cu o participatie de 88,10% din capital.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii