Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele mai populare variante de bingo

Provenind, se pare, din Loteria Italiană a anilor 1530 (Lo Giuoco del Lotto D’Italia), bingo este unul din cele mai populare şi răspândite jocuri de noroc din întreaga lume, fiind jucat de-a lungul istoriei în diverse circumstanţe, pe puncte, în scopuri educaţionale, în scopuri caritabile şi, nu în ultimul rând, pentru bani sau alte premii. 

 

Cele mai populare tipuri de bingo

 

Fiind vorba de un joc atât de vechi şi răspândit, e clar că acesta a fost jucat în foarte multe variante. La ora actuală, cele mai populare variante ale jocului rămân următoarele patru:

  • 30 Ball Bingo - Numit şi Speed Bingo, jocul este apreciat în rândul jucătorilor ce iubesc viteza, deoarece punând doar 30 de bile în joc, acesta se termină foarte repede. Pe fiecare carton de joc sunt imprimate 9 numere. De regulă, există câte un singur premiu pus în joc la fiecare partidă, câştigat de cel care bifează primul toate cele 9 numere.
  • 75 Ball Bingo - Cea mai populară variantă de bingo în Statele Unite şi nu numai, este cea jucată cu 75 de bile. Cartoanele de joc conţin în acest caz 24 de numere, dispuse pe 5 rânduri şi 5 coloane. Premiul de linie se acordă celui care bifează primul o line orizontală, verticală sau diagonală. Urmează apoi un premiu pentru două linii bifate (de obicei doar orizontale) şi desigur cel de bingo, pentru bifarea tuturor numerelor de pe carton.
  • 80 Ball Bingo - Această variantă este populară mai ales pe internet, jucându-se cu taloane pe care sunt imprimate 16 numere (4 rânduri X 4 coloane). În cele mai multe cazuri, premiile se acordă la fel ca în varianta precedentă, 75 Ball.
  • 90 Ball Bingo - Cea mai comună variantă în ţări precum Marea Britanie sau Australia, 90 Ball Bingo, se joacă cu taloane pe care sunt imprimate câte 15 numere, iar premiile se acordă pentru o linie orizontală, două linii orizontale şi întreg talonul de joc.

 În ţara noastră, cei care doresc să joace bingo online cu bani reali o pot face pe site-ul primului cazino online din România licenţiat ONJN, Vlad Cazino, acolo unde pot opta între variantele 75 Ball şi 90 Ball, iar preţul taloanelor de joc este cuprins între 0.20 ron şi 4 ron.

 Printre cei mai cunoscuţi fani ai jocului de bingo se număra şi superstarul Robbie Williams, cel care urmează să concerteze la începutul lunii august la Cluj-Napoca, pe scena principală a celui mai mare festival de muzică EDM (electronic dance music) din Estul Europei, Untold - ajuns la ediţia cu numărul 5. Potrivit stories.swns.com, fostul component al trupei Take That a participat în trecut la competiţii de bingo organizate în scopuri caritabile la Hollywood, iar în 2012 a postat pe reţeaua de socializare Twitter o imagine cu colegul sau de trupă Gary Barlow jucând bingo în locuinţa proprie. Tot în acea perioadă, Williams obişnuia să joace bingo în cluburi private, atunci când timpul îi permitea, se mai arată in cadrul materialului publicate de sursa citată.
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii