Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele mai bune firme brailene au fost premiate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura

Cea de-a XIII-a editie a "Topului firmelor brailene", organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura, a reunit, vineri, 19 octombrie, la restaurantul "Continental", oamenii de afaceri cu cele mai notabile performante in economia locala. Dupa cum a precizat Ioan Chiriacescu, "Topul firmelor 2005" a fost un "clasament obiectiv al elitei economice brailene, axat strict pe rezultatele financiare oficiale ale firmelor". In metodologia de intocmire a topului au contat indicatori de eficienta precum cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare si eficienta utilizarii capitalului angajat. In aceste conditii, din cele 7.269 firme care au depus bilant in 2005, doar 594 au indeplinit criteriile de admitere in top. "Cu certitudine, performanta de a accede intr-o ierarhie atit de selecta cum este topul firmelor, trebuie recunoscuta si promovata in permanenta. In acest context, ne revine placuta indatorire de a evidentia in top 329 firme, ocupante ale primelor zece locuri, in functie de marimea firmei si domeniul de activitate, dintre care 186 firme clasate in primele trei locuri. De asemenea, remarcam si reusita de exceptie a unor agenti economici ce au devenit prezente constante in top de-a lungul anilor, carora le vor fi acordate Distinctii si Trofee de Excelenta, precum si a acelora prezenti in Topul Creativitatii si in cel al Exportatorilor", a spus, in cuvintul de deschidere a ceremoniei, directorul Chiriacescu. La rindul lor, prefectul Nicolae Mitroi si presedintele CJ, Gheorghe Stancu, au vorbit despre eforturile pe care trebuie sa le faca firmele brailene pentru a indeplini criteriile de performanta presupuse de integrarea in Uniunea Europeana.
Una dintre firmele cel mai bine reprezentate in top a fost "Marex" SA, care a ocupat locul I la categoria "Industria alimentara, a bauturilor si a tutunului" - intreprinderi mari, si locul I in topul creativitatii. De asemenea, pentru ca din 2001 este o prezenta constanta in "Topul Firmelor", "Marex" s-a numarat printre firmele ce au primit distinctii si trofee de excelenta, alaturi de unitati precum "Braiconf", "Agrimon" sau "Irmex". Pe prima pozitie in topul exportatorilor pe 2004 s-a situat "Braiconf" urmata de "Blazer", "Mistral Due" si "Enterprises".
"Double P Media", editorul cotidianului "Obiectiv-Vocea Brailei", a ocupat locul I, la categoria "Servicii de publicitate" - intreprinderi mijlocii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii