Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele mai bune 5 hosteluri din Europa

Hostelurile nu sunt numai o opţiune „economică" pentru cei care călătoresc, ci s-au impus şi ca o alternativă cu nimic mai prejos decât hotelurile tradiţionale. Multe dintre acestea chiar încearcă să ofere servicii comparabile cu cele din hotelurile de lux, însă la preţ mic şi cu o mare valoare adăugată: transformarea călătoriei într-o experienţă în care cultura şi dobândirea de cunoştinţe se împletesc cu distracţia şi, mai ales, cu legarea unor prietenii, potrivit cotidianului spaniol ABC, citat de agerpres.ro.
Ziarul redă o listă cu cele mai bune zece hosteluri din Europa, realizată de portalul Hostelworld, pe baza evaluărilor făcute de turişti. Aceştia au luat în calcul criterii precum relaţia calitate-preţ, amplasamentul hostelului, atitudinea personalului, ambianţa, curăţenia, starea instalaţiilor şi securitatea.

1. Greg & Tome Beer House Hostel (Cracovia, Polonia)

Este vorba despre un „party hostel" care se evidenţiază prin ambianţă şi raportul calitate-preţ.
În fiecare luni, la bar se desfăşoară un Festival al Berii, în cursul căruia se pot gusta diverse tipuri de bere poloneză. Marţea, joia, sâmbăta şi duminica se organizează tururi prin diverse baruri din oraş. Miercurea, are loc Festivalul Votcii, iar vinerea, se bea după plac timp de două ore.
Oaspeţii se pot bucura şi de mic dejun gratuit, iar pentru cină, hostelul are un mare restaurant unde se oferă mâncare poloneză, paste şi pizza. În plus, muzică live.
Are un grad de apreciere de 96%, pentru situare, personal, securitate şi relaţia calitate-preţ.
Pentru cei care se tem de zgomot, personalul hostelului avertizează că la ora zece toată lumea merge la culcare. Hostelul are un frate geamăn care însă nu are eticheta de „party hostel". Este vorba de Greg & Tom Hostel, situat tot în centrul oraşului, iar pentru cei care mai doresc un pahar şi muzică bună, există posibilitatea de a cunoaşte Greg & Tom Party Hostel.
Preţuri: camere comune, pornind de la 14 euro de persoană pe noapte.

2. We Love F. Tourists (Lisabona, Portugalia)

Situat în centrul oraşului, acest hostel ocupă o frumoasă clădire veche de 250 de ani, renovată, situată foarte aproape de două pieţe istorice: Praça da Figueira şi Praça do Rossio. Hostelul are un balcon enorm, iar de la etajul 6 se poate vedea Castelo de Sao Jorge.
Se poate merge pe jos la restaurante, muzee, parcuri şi centre comerciale, precum şi la baruri. Se poate cunoaşte viaţa nocturnă din tradiţionalul cartier Alfama. Cartierul Bairro Alto şi zona Cais do Sodré sunt la cinci minute distanţă.
Gradul său de apreciere este de 96%, în special pentru situare, personal şi curăţenie. Micul dejun, „de casă", este inclus în preţ.
Camerele au vedere spre monumente emblematice ale Lisabonei şi dispun de serviciu personalizat.
Preţuri: camere comune, pornind de la 14 euro, şi camere private, de la 25 de euro de persoană pe noapte.

3. Earthers Hostel (Insula Hvar, Croaţia)

Hostelul se află pe Insula Hvar, unde mici veliere plutesc pe Marea Adriatică, iar pe mal se ridică un orăşel cu o intensă viaţă de noapte.
Dispune de 22 de paturi în cele şapte camere ale sale, foarte luminoase, şi are hamacuri în grădină.
Organizează rute ale barurilor şi ţine legătura cu localuri din oraş unde clienţii pot obţine reduceri de preţ la băuturi. Tot pentru oaspeţi organizează activităţi de escaladă, trekking, închirieri de ambarcaţiuni, scufundări, excursii pe insulă şi chiar lecţii de gastronomie.
Hostelul are un nivel de apreciere de 94% mai ales pentru relaţia calitate-preţ, personal şi atmosfera generală.
Preţuri: camere comune, pornind de la 11 euro, şi camere private, de la 13 euro de persoană pe noapte.

4. Fabrizzios Terrace (Barcelona, Spania)

Fabrizzios Terrace este situat aproape de Casa Batlló, La Rambla sau Passeig de Gracia, la numai câteva minute de mers pe jos şi, aşa cum o spune şi numele, are o terasă foarte mare unde turiştii pot mânca sau pur şi simplu se pot relaxa.
Este apreciat în nivel de 95%, mai ales pentru personal, raportul calitate-preţ şi curăţenie.
Fabrizzios are şi o valoare adăugată: mic dejun cu cereale, pâine, sucuri de fructe, lapte etc. Micul dejun nu are oră fixă, putând fi luat pe tot parcursul zilei.
Preţuri: camere comune, pornind de la 10 euro, şi camere private, de la 18 euro de persoană pe noapte.

5. Live Olive Tree (Bari, Italia)

Situat pe o străduţă pavată din centrul acestui frumos oraş medieval, Little Olive Tree dispune de camere luminoase, Wi-Fi gratuit şi serviciu de spălătorie. De la acest hostel se poate ajunge în câteva minute de mers pe jos la Basilica di San Nicola sau în port.
Se organizează degustări de vinuri, barbecue, „seri de focaccia (un fel de pizza)". Personalul recomandă călătorii în Grecia, Croaţia sau în oraşele italiene Matera, Alberobello sau Lecce.
Gradul lui de apreciere este de 94%. Se evidenţiază mai ales prin personal şi curăţenie.
Preţuri: camere private, pornind de la 29 de euro de persoană pe noapte.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii