Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cele 10 măsuri ale lui Ponta

* liderul PSD a decis convocarea CEx al PSD, pentru miercuri, în care se va stabili planul alternativ al social-democraţilor de măsuri economice şi sociale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare cu zece măsuri propuse de social-democraţi pentru a fi aplicate de Guvern. "Am adresat o scrisoare şi sperăm ca în timpul acestei întâlniri, a puterii (a preşedintelui Traian Băsescu cu parlamentarii PDL, n.r.), să se ia în discuţie cele 10 măsuri imediate pe care specialiştii noştri le-au propus puterii actuale. O profesionalizare a aparatului de colectare a taxelor, o direcţionare a luptei împotriva evaziunii fiscale, depolitizarea administraţiei, acordarea de fonduri publice pe priorităţi reale, şi nu pe criterii politice, reducerea garanţiilor cerute companiilor la contractele publice, oprirea contractelor din energie preferenţiale, scurtarea perioadei de evaluare a dosarelor pe fondurile europene, deblocarea programelor europene care în acest moment stagnează, facilităţi investitorilor care creează locuri de muncă şi reluarea subvenţionării agriculturii", a afirmat Ponta.

El a mai precizat că măsurile anunţate ar putea fi aplicate chiar din această săptămână. "Sunt măsuri care pot fi puse în practică săptămâna aceasta, dacă există voinţă politică şi dacă întâlnirea de astăzi a preşedintelui cu parlamentarii care îl susţin pe domnia sa şi Guvernul domniei sale are şi un scop practic, şi nu doar unul strict politic", a mai declarat Ponta.

Liderul PSD a mai anunţat că a decis convocarea CEx al PSD, pentru miercuri, în care se va stabili planul alternativ al social-democraţilor de măsuri economice şi sociale. De asemenea, liderii PSD vor decide momentul introducerii moţiunii de cenzură, temele acesteia şi propunerile PSD, în condiţiile în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament. De asemenea, La CEx ar urma să fie stabilit un calendar de proteste şi un sprijin "al oricărui tip de luptă împotriva măsurilor actualului Guvern, mergând până la greva generală şi până la orice altă măsură prin care acest guvern şi această putere a preşedintelui Traian Băsescu pot fi stopate în acţiunea lor de distrugere a României, de genocid social", a mai spus Ponta.
Categorie articol: 

Comentarii