Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin zece morti, in urma eruptiei unui vulcan in Columbia

Cel putin zece persoane au fost ucise in urma eruptiei unui vulcan in sud-vestul Columbiei si a avalanselor care au urmat, a anuntat simbata ministrul columbian de Interne, Fabio Valencia, citat de AFP.
"Dispunem de informatii conform carora sint zece morti", a declarat ministrul, precizind ca echipele de salvare nu au putut ajunge in anumite localitati si nu dispun de un bilant definitiv.
Vulcanul Huila, din provincia cu acelasi nume, a erupt joi, determinind declansarea unei alerte rosii, cea mai ridicata din tara.
Eruptia s-a produs in noaptea de joi spre vineri, determinind evacuarea a circa 12.000 de locuitori din satele situate la poalele vulcanului care se ridica la o inaltime de 5.364 de metri.
Avalansele generate de eruptie au provocat ranirea mai multor persoane si au distrus cel putin sase poduri, iar un fluviu a iesit din matca.
In 1994, o eruptie similara a determinat moartea a 1.000 de persoane si a provocat pagube importante.
Simbata dimineata, Institutul geologic si minier columbian a redus nivelul alertei la portocaliu, indicind ca activitatea seismica a vulcanului Huila s-a redus.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii