Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin opt persoane au fost ucise intr-un atentat sinucigas in Afganistan

Cel putin opt persoane, patru politisti si patru civili, au fost ucise, luni, intr-un atentat sinucigas asupra unei sectii de politie din sudul Afganistanului, au declarat purtatorul de cuvint al Ministerului afgan de Interne, Zemarai Bashari, si autoritatile locale, relateaza AFP.
Un kamikaze a detonat bomba pe care o avea asupra sa in interiorul principalei sectii de politie a districtului Nad Ali, din provincia Helmand (sud), zona in care actiunile talibanilor se soldeaza cu cele mai multe victime, a precizat Bashari.
Patru politisti si patru civili au fost ucisi, in timp ce alte sapte persoane au fost ranite, printre care si seful politiei districtuale, Tor Jan, care prezinta rani usoare ale miinilor, a declarat pentru AFP guvernatorul districtului, Mahboob Khan.
Atentatul nu a fost inca revendicat, dar Guvernul ii acuza pe talibani ca ar fi comis, de la inceputul acestui an, peste 100 de atentate impotriva reprezentantilor puterii, sustinuta de circa 50.000 de militari ai fortelor internationale, majoritatea americani.
Talibanii, inlaturati de la putere la sfirsitul lui 2001 de bombardamentele americane si britanice, apoi de o coalitie internationala, au promis ca vor intensifica numarul atentatelor si atacurilor pe durata Ramadanului, care a inceput joi.
Categorie articol: 

Comentarii