Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin cinci morti, in urma unui incendiu produs pe un vas in Grecia

Cel putin cinci persoane au fost ucise, patru ranite si alte trei declarate disparute joi, intr-un incendiu al unui petrolier aflat in reparatie si andocat in Perama, in apropiere de Atena, a anuntat Ministerul Marinei Comerciale, citat de AFP.
Navigind sub pavilion panamez si apartinind companiei elene Friendshipgas, vasul era in reparatii la Perama. Incendiul a fost declansat de un accident de sudura, a declarat un oficial.
"A fost o explozie in timpul lucrarilor de mentenanta", a declarat un purtator de cuvint al ministerului. "Cadavrele a cinci barbati au fost recuperate", adaugat acesta, precizind ca secundul navei, un ofiter filipinez se afla printre victime.
Alte trei alte persoane au fost declarate disparute, iar patru membri ai echipei de mentananta au fost spitalizati cu arsuri si fracturi. Pompierii au stins incendiul dupa patru ore, in timp ce flacarile amenintau sa se extinda la navele vecine.
"Incendiile la bordul petrolierelor sint foarte dificil de controlat pentru ca temperatura ajunge la un nivel foarte ridicat", a explicat pentru televiziunea TV Net purtatorul de cuvint al serviciului de pompieri, Yiannis Kapakis.
Doi responsabili ai echipei care efectua lucrarile de mentenenta au fost arestati.
Astfel de accidente se produc in mod frecvent in Perama, iar sindicatele docherilor au protestat in numeroase rinduri fata de conditiile de munca precare. Sindicatul muncitorilor din domeniul metalurgiei a prevazut o greva de trei zile dupa acest incident, a precizat presa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii