Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 90 de morti, intr-un atac sinucigas din nordul Afganistanului

Un atacator sinucigas a provocat moartea a 90 de persoane si ranirea altor 50, marti, in urma unui atac asupra unui grup de parlamentari afgani, aflati in vizita in orasul Baghlan, din nordul tarii, a anuntat directorul spitalului local, citat de Reuters.
"Cadavrele a 90 de persoane au fost transportate la spital pina in prezent, alte 50 de persoane fiind ranite", a spus directorul spitalului din Baghlan, doctorul Khalilullah.
Cinci parlamentari, printre care si purtatorul de cuvint al opozitiei, Mostafa Kazemi, se afla printre victime, a anuntat guvernatorul provinciei. Directorul serviciilor de informatii din Baghlan, Abdurrahman Sayedkhail, a explicat ca numarul victimelor este atit de mare, incit este greu de apreciat deocamdata o cifra exacta.
In momentul atacului, delegatia de parlamentari vizita zona industriala a orasului Baghlan.
Islamistii talibani au ucis anul acesta peste 200 de persoane in mai mult de 130 de atacuri sinucigase, in cadrul unei campanii de violente, menita sa demonstreze afganilor ca Guvernul si sustinatorii sai occidentali sint incapabili sa asigure securitatea.
Categorie articol: 

Comentarii