Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 32 de morti, in urma inundatiilor din sud-estul Turciei

Zece persoane, dintre care sapte copii, au murit in urma inundatiilor din regiunea sud-estica a Turciei, numarul total al victimelor ajungind astfel la 32, au afirmat, joi, oficiali citati de Reuters.
Ziarul Zaman a precizat ca inundatiile din aceasta regiune sint cele mai grave din ultimii 50 de ani, in timp ce televiziunile si ziarele au relatat pe larg despre operatiunile de evacuare a locuitorilor si cele de curatare din zonele in care apele s-au retras.
Ultimele decese s-au inregistrat in orasul Batman, miercuri seara, au afirmat oficialii, adaugind ca riurile s-au revarsat inundind strazile si cladirile, ceea ce a determinat lansarea unei importante operatiuni de salvare.
Serviciile de interventie si militarii au luat parte la operatiunile de evacuare a locuintelor, iar persoanele sinistrate au fost gazduite in locatii ale municipalitatii, precum centrele sportive.
Printre victimele din orasul Batman figureaza copii de doi ani. Cel putin sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.
Mai multe locuinte din orasul Elazig au fost, de asemenea, evacuate. Doua persoane sint date disparute in orasul Diyarbakir, principalul oras din reigunea kurda, care a fost inundat marti noaptea.
Drumurile care fac legatura intre Batman si Diyarbakir sau alte orase au fost inchise. Meteorologii anunta uintensificarea precipitatiilor, in zilele urmatoare, in Turcia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii