Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 13.000 de tone de dioxid de carbon, emise cu ocazia conferintei privind clima de la Poznan

Conferinta Natiunilor Unite asupra mediului, care s-a deschis luni la Poznan, in vestul Poloniei, ar urma sa duca la emiterea a 13.000 de tone de dioxid de carbon pe durata celor 12 zile de desfasurare a lucrarilor, potrivit estimarilor ONU, relateaza AFP.
Aceasta estimare initiala se baza pe participarea a 8.000 de delegati din 185 de tari, dar numarul celor inscrisi atinsese duminica seara 10.657, lasind sa se intrevada emisii de dioxid de carbon mai ridicate, in special din cauza deplasarilor cu avionul, unul dintre mijloacele de transport cele mai poluante.
Tara gazda a conferintei, Polonia, a "propus compensarea totalitatii emisiilor la sfirsitul lucrarilor, odata calculele definitivate", a subliniat secretariatul Conventiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice (CNUCC) intr-un comunicat de luni.
Poate fi vorba de investitii in proiecte ecologice in favoarea padurii sau in proiecte de energii nepoluante, in beneficiul tarilor aflate in curs de dezvoltare.
UNFCCC, avind sediul la Bonn (Germania), a trimis la Poznan 200 de persoane, "care au calatorit in modul cel mai ecologic posibil", cu trenul sau cu autobuzul, subliniaza secretariatul.
Organizatiile neguvernamentale de protejare a mediului inregistrasera duminica 5.500 de reprezentanti, mai multe sute de jurnalisti fiind deopotriva asteptati.
Conferinta de la Poznan trebuie sa permita lansarea negocierii unui viitor acord mondial asupra mediului, pina la sfirsitul lui 2009, vizind in special reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru a opri procesul de incalzire globala pina la sfirsitul secolului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii