Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel mai tăcut loc de pe Terra

Recordul pentru cel mai tăcut loc de pe planetă este deţinut în 2015 de o cameră de testare acustică din laboratoarele audio ale Microsoft, din Statele Unite, scrie agerpres.ro.
Microsoft a creat cel mai tăcut loc de pe pământ în Clădirea 87, din cadrul campusului companiei din Redmond (Washington, Statele Unite), prin crearea unei camere fără ecou, unde zgomotul are o valoare negativă de -20,35 decibeli. Camerele fără ecou sunt izolate fonic şi construite astfel încât să absoarbă complet sunetele. Compania americană a vrut să creeze cel mai silenţios loc din lume, pentru a-l folosi la testarea device-urilor audio şi video şi a şi reuşit, răsturnând astfel recordul anterior, deţinut în 2012 de camera de testare acustică din laboratoarele companiei Orfield din Minneapolis. Camera din laboratoarele Orfield înregistrează un zgomot de -13 decibeli, tăcerea fiind atât de adâncă, încât devine insuportabilă după o perioadă de aproximativ 45 de minute, scria dailymail.co.uk, la 13 aprilie 2012.
Încăperea din Minneapolis este folosită de diferiţi producători, care testează intensitatea şi calitatea sunetelor emise de diverse produse - valve artificiale pentru inimă, sunetul de afişare al unui telefon mobil, sunetul unui comutor de la bordul unei maşini. Potrivit site-ului dailymail.co.uk, fondatorul şi preşedintele companiei din Minneapolis, Steven Orfield, declara că: „În camera fără ecou eşti lipsit de indiciile de percepţie care îţi permit echilibrul şi manevrele uzuale. Dacă rămâi acolo pentru o jumătate de oră, trebuie să stai pe un scaun".

 
Categorie articol: 

Comentarii