Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel mai mare bazin olimpic din România se va construi pe terenul CS Dinamo Bucureşti

* proiectul costă statul român peste 9 milioane de euro (37 milioane de lei) şi este realizat prin Compania Naţională de Investiţii

Contractul de construcţie a bazinului a fost câştigat în septembrie 2009 de firma Construcţii Erbaşu, iar iniţial bazinul ar fi trebuit să fie gata în 12 luni de la începerea lucrărilor.
Elisabeta Lipă, preşedinta Clubului Sportiv Dinamo, a declarat însă că lucrările vor mai dura probabil doi ani. "Durează foarte mult pentru că terenul nostru este paralel cu bulevardul Barbu Văcărescu. Situaţia e mai complexă, a fost nevoie de mai multe aprobări, de un zid de sprijin ca să nu o ia casele la vale", a spus Elisabeta Lipă.
Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri, cu adâncimea maximă de 2 metri. Bazinul de antrenament va avea lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 12,5 metri, cu adâncimi cuprinse între 1,2 şi 1,6 metri.
Clădirea care va cuprinde bazinul olimpic va avea trei etaje şi subsol, conform Primăriei Sectorului 2, care a emis autorizaţia de construcţie la începutul anului 2011.
La subsol se vor afla spaţiile tehnice, vestiarele, săli de fitness şi masaj, grupuri sanitare. La parter se vor afla cele două bazine, vestiare, grupuri sanitare şi birouri. Etajul 1 va fi destinat tribunei pentru public, care va avea 800 de locuri, iar la etajul 2 se va afla tribuna pentru VIP şi pentru persoanele cu handicap, precum şi cabine pentru transmisiile radio-tv şi de presă.
Terenul pe care va fi amplasată construcţia are 6.400 de metri pătraţi şi aparţine clubului Dinamo. Clădirea va avea o înălţime de 16,4 metri şi o suprafaţă construită de 3874,75 metri pătraţi.
Elisabeta Lipă a negat ştirea apărută zilele trecute, conform căreia stadionul Dinamo va fi demolat şi în locul lui se va construi unul nou. "Nu se dărâmă nimic. Nu există nici măcar un proiect, există doar o dorinţă. Aşa este, ar trebui dărâmat stadionul şi făcut unul nou. Dar pentru asta îţi trebuie zeci sau sute de milioane de euro", a spus fosta campioană olimpică la canotaj.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii