Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cei mai exceptionali

Secretarul primariei, Stoian Iorga, a luat calificativul "exceptional" din partea sefului sau pe linie de serviciu, este vorba despre Constantin Cibu. "Stoian a luat nota maxima din partea primarului Cibu la criterii de performanta printre care amintim: capacitatea de a organiza, de a conduce, de a coordona si la cea de control, la asumarea responsabilitatilor, capacitatea de a comunica, de a lucra independent, dar si la cea de a lucra in echipa, precum si la competenta in redactare si la abilitati", am citat dintr-un articol aparut in editia de ieri a cotidianului "Obiectiv".
Asadar, avem de a face cu un Superman. Iar acest Superman nu zboara de pe o cladire pe alta prin toata Braila, pentru a face viata mai usoara contribuabililor care-i cotizeaza la leafa, ci sta toata ziulica intr-un birou din primarie si face lucruri supraomenesti pentru brailenii care umbla si cite doua luni ca sa obtina hirtiile necesare construirii unui garaj, de exemplu. Acest Superman pe nume Stoian Iorga nu greseste niciodata si chiar va rog sa nu va ginditi la zicala aia care spune ca "numai cine nu munceste, nu greseste". Nu, dl. Iorga chiar nu greseste. Altfel cum se poate explica faptul ca are atitea abilitati, ca dispune de asemenea capacitati de nota "10 cu sincere felicitari", cum i-a dat primarul Cibu? Sinteti contrariati? Da, marturisesc ca si eu sint nitel nedumerit. Caci in situatia lui Stoian Iorga mai sint si alti functionari din primarie care au luat calificative de la exceptional in sus, ca sa zic asa. Cei mai competenti oameni din toata Braila asta s-au adunat in Primaria Braila. Bine, acum, ca s-o spunem pe aia dreapta, mai sint citiva domni extrem de competenti, chiar la fel de "exceptionali" (asta ca sa-l citez pe dl Cibu), dar intrucit primaria nu-i ditamai hangarul, ei nu au incaput in subordinea onor primarului si si-au gasit loc in Parlament. Si ma refer aici la domnii Alin Teodorescu, Daniela Buruiana, Dan Sabau, Gabriel Sandu si - cu voia dumneavoastra - Aurel Simionescu si Mihai Tudose. Cu totii sint supercalificati. Cred ca a sosit vremea ca pentru oameni ca Stoian Iorga si ceilalti pe care i-am enumerat mai sus sa inventam un nou calificativ, pentru ca un simplu "exceptional" nu-i de-ajuns.
Nu stiu daca ati observat, dar Romania este o tara plina de oameni supercalificati, supercompetenti, care isi pot etala oricind colectia de diplome si carnetul plin de note maxime primite in cimpul muncii. Avem sute de mii, daca nu cumva chiar milioane de persoane pentru care a munci cu drag si spor a devenit o religie. Acesti oameni sint inrolati in administratia publica, in Vama, Politie, Justitie, Guvern etc. Fara ei cred ca ne integram de mult in Europa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii