Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cei 7 parlamentari de Brăila depun astăzi jurământul

• ieri au avut loc primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului României, pentru stabilirea Comisiilor de validare a mandatelor • senatorul ALDE Mihai Ruse, aflat la primul mandat, s-a arătat extrem de încântat de experienţă

 

Cei cinci deputaţi şi doi senatori de Brăila sunt programaţi, în această dimineaţă, să depună jurământul în cadrul Parlamentului. Mai exact, ieri, au avut loc primele şedinţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului României, ocazie cu care s-au stabilit Comisiile de validare a mandatelor. Acestea sunt compuse din 30 de deputaţi, respectiv 15 senatori şi trebuie să reflecte configuraţia politică stabilită după alegeri. De exemplu, potrivit Mediafax.ro, Camera Deputaţilor a votat, în unanimitate, Comisia de validare a mandatelor noilor aleşi, iar din aceasta vor face parte 14 deputaţi PSD, 6 PNL, 3 USR, câte 2 deputaţi de la ALDE, UDMR şi PMP, precum şi un deputat din partea minorităţilor naţionale. La şedinţă au fost prezenţi 256 de deputaţi din totalul de 329. De asemenea, la Senat au participat la lucrările şedinţei doar 126 de senatori, 10 fiind declaraţi absenţi.

După validarea mandatelor, în această dimineaţă, va avea loc depunerea jurământului noilor aleşi.

Cert este că, dacă parlamentarii cu experienţă au considerat, cel mai probabil, şedinţele de ieri o formalitate, cei care abia acum au păşit pe porţile celor două Camere pentru a-şi lua fotoliile în primire s-au arătat extrem de entuziasmaţi. Este şi cazul senatorului ALDE Brăila, Mihai Ruse. Acesta ne-a precizat, ieri, că a avut ocazia să socializeze cu ceilalţi parlamentari din partid, să opteze pentru o Comisie, dar şi să vadă cum se desfăşoară lucrările şedinţei în Senat.

„Mâine (n.r. - astăzi) urmează jurământul. Va fi dimineaţă, la ora 9:00. Astăzi a fost o întâlnire a parlamentarilor ALDE la un loc, după aceea am avut un plen al Senatului. Am socializat, ne-am cunoscut. Senatori ALDE suntem doar 9, deputaţi 20. Am fixat comisiile din care o să facem parte. A fost o zi aşa... mai ca la un început. Pentru alţii care au experienţă şi au mai multe mandate e ceva obişnuit, dar pentru mine a fost ceva nou”, a declarat Ruse.

Reamintim că, atât acesta, precum şi senatorul PSD Ion Rotaru, dar şi deputaţii Mihai Tudose, Nicu Niţă, Emilia Meiroşu (PSD), Antoneta Ioniţă şi Vasile Varga (PNL) şi-au primit certificatele doveditoare câştigării alegerilor din 11 decembrie, la finele săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe ce a avut loc la Prefectura Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii