Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cehia confirmă primul caz de infecţie cu E.coli

16 persoane - 15 în Germania şi una în Suedia - au murit deja în urma infectării cu bacteria E.coli, iar cel puţin 100 de persoane sunt bolnave grav.
Se presupunea că la originea epidemiei sunt castraveţi provenind de la ferme din Spania, în special din regiunea Malaga şi Almeria, care au fost importaţi de Germania şi apoi reexportaţi către alte ţări din Europa. Însă testele au stabilit că respectivii castraveţi bio au fost infectaţi cu E.coli, dar nu cu tulpina letală găsită la mai mult de 1.000 de persoane care s-au îmbolnăvit în Germania şi statele învecinate
Institutul Robert Koch din Germania a confirmat 329 de cazuri de îmbolnăviri în ţară, deşi alte surse vorbesc despre 1.200 de cazuri.
În Suedia, autorităţile au spus că suspectează 41 de infecţii cu E.coli, toate fiind persoane care au avut de-a face cu deplasări în nordul Germaniei.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că epidemia este "foarte răspândită şi foarte severă" şi a cerut ţărilor să colaboreze pentru a găsi sursa de contaminare. Boala nu este contagioasă direct, dar se poate transmite de la om la om dacă o persoană infestată pregăteşte hrană pentru ceilalţi.
Categorie articol: 

Comentarii