Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cearta in CLM, pe tema unor panouri publicitare

Asocierea in participatiune intre CLM Braila si o firma din Galati in vederea amplasarii a doua panouri publicitare TV Screen de mari dimensiuni pe domeniul public a stirnit vii reactii atit in rindul consilierilor locali municipali, cit si in esalonul superior al executivului local. Spiritele s-au incis dupa ce, in urma exprimarii votului, proiectul privind aceasta asociere a fost respins, grupul de consilieri ai PD neacordind vot favorabil proiectului de hotarire, moment in care edilul sef al orasului, Constatin Cibu, a rabufnit acuzindu-i pe consilierii grupului PD ca se impotrivesc fara sa aduca argumente reale in sustinerea pozitiei lor. Inainte de vot Cibu a incercat sa prezinte consilierilor locali care cerusera informatii suplimentare cu privire la aportul fiecarei parti la aceasta afacere, avantajele pe care CLM le-ar avea ca rezultat al unei astfel de asocieri: "Aceste panouri publicitare reprezinta ultimul racnet in materie. Firma din Galati este dispusa sa monteze in acest an un astfel de panou in rondoul din Bariera Calarasilor si, incepind cu anul viitor, al doilea in zona Palatului Telefoanelor. Asociatia asta in participatiune avantajeaza Primaria pentru ca va avea un anumit spatiu de reclama (!). Repet, este ultimul racnet in domeniul publicitate si hai sa avem si noi ceva mai deosebit decit Galatiul sau alte regiuni! (...) Un spatiu publicitar de 15 minute pe zi costa enorm. In aceasta formula am cistiga de zece ori mai mult decit am cistiga din inchirierea terenului respectiv", a spus Cibu inainte de supunerea la vot. Directorul Directiei Administratie Publica Locala, Sorina Bosoanca, a explicat, tot la solicitarea consilierilor, ca, de fapt, a mai fost o solicitare asemanatoare in urma cu doi ani cind o alta firma a fost interesata de amplasarea de panouri publicitare mari, pe acelasi teren din Bariera Calarasilor. La acel moment s-a organizat licitatie insa dupa semnarea contractului de licitatie cu firma adjudecatara aceasta din urma nu a mai platit sumele cuvenite municipalitatii drept pentru care Primaria a reziliat contractul de licitatie si a trecut la executarea silita a debitoarei. In acest context, in opinia Sorinei Bosoanca, terenul pus acum la dispozitia firmei din Galati, amplasat tot in rondoul din Bariera Calarasilor, ar fi liber de sarcini.

"La acest moment nu este o hotarire definitiva si irevocabila in aceasta speta"

Explicatiile date nu i-au convins pe consilieri democrati care nu si-au dat votul in favoarea acestui proiect de hotarire. Drept urmare edilul sef a "explodat": "Nu vreti sa se faca nimic in orasul asta! Si nu aveti nici o motivatie clara: nu sint de acord pentru urmatorul motiv! Dar ca sa fiti Gica contra la orice, asa gratuit, nu se justifica! Si inca odata va multumesc pentru votul acordat!" a incheiat sarcastic primarul Constantin Cibu.
La rindul sau, viceprimarul Daniela Vasioiu a precizat ca din punctul sau de vedere situatia terenului din Bariera nu este clara si ca acesta ar fi motivul votului negativ al grupului de consilieri PD.
"Regret ca se transforma intr-o disputa politica un lucru normal sa se discute aici in sedinta pe argumente. A fost pusa o intrebare legata de aplicarea unei HCLM din 2004 care a fost aplicata asa cum a prezentat doamna Bosoanca. Contractul a fost adjudecat de o anumita firma dar apoi a fost reziliat pe motiv ca adjudecatarul n-a platit sumele cuvenite Primariei. Ce ma nemultumeste este faptul ca unul dintre contracandidatii de atunci a atacat in instanta modul de derulare a licitatiei. La acest moment, nu este o hotarire definitiva si irevocabila in aceasta speta, iar, pina in momentul in care va ramine astfel, discutam despre un teren in litigiu. Pentru mine nu este clar din punct de vedere juridic. Repet, este un litigiu pe rol si este clar ca unul din obiectele licitatiei este terenul pe care se amplaseaza, deci asta este motivul pentru care am avut acest vot si nu altul" a spus viceprimarul Vasioiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii