Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai veche comunitate umana din Braila

Muzeul Brailei a organizat, ieri, o manifestare dedicata implinirii a 641 de ani de la atestarea documentara a orasului. Seful sectiei Arheologie, Stanica Pandrea, a prezentat cateva informatii mai putin obisnuite, care vizau existenta orasului inainte de atestarea documentara.
Practic, in situl arheologic de la Brailita, au fost descoperite urme de locuire inca din anul 4700 - 4500 i. H. a spus muzeograful Stanica Pandrea. Cu ajutorul unor slide-uri a prezentat elemente de istorie antica si preistorie a orasului, care au demonstrat ca pe aceste locuri au fost dintotdeauna oameni bogati, al caror belsug se baza pe grane si peste. A fost amintit si primul arheolog care a initiat sapaturile in sit-ul Brailita, profesorul Nicolae Hartuche.
Despre istoria Muzeului Brailei a vorbit seful sectiei Istorie, Ghena Pricop, care a amintit data infiintarii muzeului, 1881, data infiintarii propriu-zise a muzeului, 1955 si data aparitiei primelor doua sectii, memoriale si arheologie, 1959. In 1968 muzeul a fost reorganizat, infiintandu-se mai multe sectii, asa cum sunt si astazi. De interes pentru elevii prezenti au fost si amanuntele privitoare la cladirea in care se desfasoara astazi activitatile muzeului. Prima data a fost cazinou, apoi Hotelul Francez, dupa care, din 1959 adaposteste Muzeul Brailei. Filmul prezentat s-a numit "Amintiri despre Muzeul Brailei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii