Mergi la conţinutul principal

Cea mai modernă ghenă de gunoi din Brăila funcţionează, oficial, de vineri

• este vorba despre un punct de colectare în care accesul se face pe bază de cartelă • acesta a fost amenajat de firma de salubritate RER, în cartierul Hipodrom, şi deserveşte 189 de apartamente • practic, fiecare familie a primit o cartelă, pentru a putea intra la tomberoanele unde se depozitează gunoi menajer, respectiv deşeuri reciclabile • astfel, sunt  ţinuţi departe câinii şi oamenii străzii care răscoleau prin gunoaie • dacă sistemul se va dovedi eficient, Primăria va face amenajări similare în toate cartierele

 

Punctul de colectare a deşeurilor amenajat de firma de salubritate RER în cartierul Hipodrom a început să funcţioneze, oficial, de vineri, 29 septembrie. Este vorba despre o platformă betonată pe care sunt aşezate patru containere pentru gunoi menajer şi trei containere pentru deşeuri reciclabile. Fiecare container are capacitatea de 1,1 metru cub. Platforma este înconjurată cu un grilaj metalic, iar accesul la tomberoane se face printr-o uşă care se deschide pe baza unei cartele magnetice. Astfel, se încearcă să se ţină departe atât câinii care răscolesc prin gunoaiele menajere, împrăştiindu-le pe jos, cât şi persoanele care adună PET-uri pentru a le vinde la centrele de colectare.

Punctul gospodăresc construit de RER este arondat unui număr de 189 de apartamente din blocurile învecinate, fiecărei familii fiindu-i încredinţată câte o cartelă de acces. Directorul RER Brăila, Gina Agoston, ne-a precizat că este vorba despre un proiect pilot care, dacă va avea succesul scontat, va fi extins şi în alte zone. Potrivit directorului Agoston, investiţia în amenajarea punctului de colectare şi în dotarea acestuia cu sistemul de acces pe bază de cartelă s-a ridicat la 20.000 lei. Conducerea RER dă asigurări că tomberoanele cu gunoi menajer vor fi golite zilnic, iar cele cu deşeuri reciclabile o dată la două zile.

Primăria va urmări, la rândul ei, dacă sistemul de acces cu cartelă va fi eficient şi, în funcţie de felul cum vor decurge lucrurile, ar putea face astfel de amenajări în toate cartierele din oraş. “Urmărim ce se va întâmpla cu acest punct gospodăresc dar şi variantele propuse de ceilalţi operatori de salubritate. Urmează ca şi Braicata să dea în folosinţă un punct de colectare care să funcţioneze pe alt principiu, nu cu cartelă de acces ci cu aruncarea deşeurilor prin nişte fante aflate în dreptul tomberoanelor. Să vedem care este cel mai eficient şi în funcţie de asta vom proiecta punctele gospodăreşti pe care Primăria le va construi anul viitor, cu bani de la bugetul local”, ne-a declarat, vineri, viceprimarul Doiniţa Ciocan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro