Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce vrea PSD Brăila. Primarii şi şefii CJ să se „audă” la Centru

• asta a solicitat preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, în cadrul conferinţei extraordinare pentru desemnarea delegaţilor la Congresul partidului ce va avea loc în februarie • în prezenţa şefului interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, parlamentarul brăilean a precizat că este nevoie de o schimbare a tacticii conducerii centrale • şi Ciolacu a vorbit despre extinderea Comitetului Executiv Naţional, astfel încât să facă parte şi primarii de municipii şi preşedinţii de consilii judeţene

 

PSD-iştii brăileni au profitat de vizita recentă a lui Marcel Ciolacu şi a lui Paul Stănescu, preşedintele şi secretarul general al partidului în momentul de faţă, pentru a-şi expune doleanţele privind modul în care va funcţiona tabăra social-democraţilor pe viitor. În cadrul Conferinţei extraordinare pentru desemnarea delegaţilor la Congresul Naţional din 29 februarie 2020, în cadrul căruia se va alege preşedintele şi viitoarea echipă de conducere a PSD, şeful organizaţiei judeţene Brăila, senatorul Ion Rotaru a solicitat, printre mulţi alţii, să fie luată în calcul ideea extinderii Comitetului Executiv Naţional, astfel încât să facă parte şi primarii de municipii şi preşedinţii de consilii judeţene.

“Aşteptările noastre de la Congres trebuie să vizeze câteva lucruri din punctul meu de vedere, dacă vreţi, care înseamnă poate o nouă abordare privind alegerea preşedintelui şi a echipei care îl însoţeşte, pe un model tip moţiune, pe un program pe care îl prezintă fiecare candidat. Cred că este o modalitate care ar putea da rezultate. Sigur, este un punct de vedere personal. Sunt necesare modificări ale statutului partidului, pentru că au fost şi sunt lucruri care trebuie să fie rezolvate. Probabil, domnule preşedinte, acea idee pe care aţi exprimat-o de a lărgi CEx-ul prin includerea unor preşedinţi de Consilii Judeţene, a unor primari de municipii, va genera o mai largă implicare şi o decizie în cunoştinţă de cauză, în tot ceea ce priveşte activitatea pe care o avem noi de gestionat, atât în plan central cât şi local”, a declarat Rotaru.

Acesta a mai apreciat că ar fi necesară o analiză sociologică, studii care să prezinte direcţia de viitor a partidului. Rotaru a precizat că din punctul său de vedere PSD a adoptat foarte multe măsuri de dreapta în ultima perioadă, astfel că ar trebui evidenţiat foarte clar unde vrea partidul să se poziţioneze pe eşichierul politic în viitor.

 

Şi Ciolacu vrea mai multă implicare pentru primari şi şefii de Consilii

 

Aşa cum a precizat Ion Rotaru în timpul conferinţei, foarte multe discuţii în cadrul întâlnirii au vizat tocmai această temă, privind implicarea în deciziile echipei de conducere centrale a primarilor de mari municipii şi a preşedinţilor de consilii judeţene. În prezenţa primarului Marian Dragomir şi a preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit în timpul vizitei sale în oraşul nostru despre nevoia de schimbare a generaţiilor.

“Împreună cu domnul secretar general, Paul Stănescu, propunem ca la sfârşitul lunii să facem un Comitet Executiv, având invitaţi primarii de mari municipii, preşedinţii de consilii judeţene şi tot grupul de parlamentari, atât de la Cameră, cât şi de la Senat. Este un for cât se poate de larg, de reprezentativ, şi acolo se vor lua hotărârile importante şi drumul PSD. Şi modul de cum se va desfăşura Congresul PSD, principiile şi doctrina, proiectele politice, platformele politice şi toate deciziile care ne vor influenţa viitorul politic al nostru, al fiecăruia dintre noi, dar şi viitorul politic al partidului. Trebuie să ieşim din izolare. Am făcut suficiente greşeli. Nu mai vreau să mă refer la ele. Le-am depăşit, le-am recunoscut. Ne-am pus cenuşa în cap. Nu e ceva rău să recunoşti când greşeşti. Dimpotrivă. Dar este depăşit momentul. (...) Cred într-o reîntregire a stângii sub un proiect politic, sub o platformă publică, sub un program politic. Declanşarea acestui proiect trebuie să aibă loc la Congresul PSD, care va fi cel târziu pe 29 februarie”, a declarat Ciolacu, la Brăila.

Sursa citată şi-a mai exprimat speranţa ca până pe 9 februarie toate Conferinţele Judeţene să fie finalizate, iar pe 15 februarie să fie validate în Comitetul Executiv propunerile venite de la organizaţiile din teritoriu privind candidaţii la viitoarele alegeri.

“Trebuie să pornim pe anumite modificări statutare, cum este acesta: Comitetul Executiv să fie un for mai larg din care să facă parte şi aleşii locali. Unora le e teamă că devin majoritari. Nu! Trebuie să schimbăm ceva. Şi avea Mihai Tudose o definiţie a idiotului. Nu putem să facem lucrurile la fel cum le-am făcut până acum şi să aşteptăm alte rezultate. Nu funcţionează chestia asta. Dacă nu schimbăm, dacă nu ne schimbăm, dacă nu ne implicăm, dacă nu pornim această restructurare a partidului, dacă nu modificăm felul de a ne alege la congres şi percepţia de bătaie pe funcţii să fie depăşită de acest partid, nu avem nicio şansă”, a conchis Ciolacu.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii