Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce spun cititorii:

"Transportul este si asa scump, iar un copil de scoala nu mai are timp sa mearga la capatul orasului dupa o carte"

Am citit pozitiile oamenilor ce ne conduc si conduc destinele acestui oras si concluzia este una singura. In functie de partidul din care face parte, fiecare si-a dat cu parerea. PSD-ul vrea afara din oras cu biblioteca, desi multi dintre cei intervievati sint convins ca gindesc altfel. PD-ul, PNL-ul - vor in oras biblioteca, dar nu din mari convingeri, ci ca sa fie impotriva PSD-ului. (...) Biblioteca trebuie sa ramina in centrul orasului. Transportul este si asa scump, iar un copil de scoala nu mai are timp sa mearga la capatul orasului dupa o carte. Va renunta si vom pierde mai mult asa. Si asa copiii de astazi nu mai citesc, daramite sa se mute biblioteca la capatul orasului. N-o sa mai vezi picior de copil la biblioteca.
Banuiesc ca imi spun parerea in van, tot cum dicteaza interesele se va face, si de aceea cind semnez un mail sau o scrisoare o fac in felul urmator:
Stefan Stoiu - Braila, orasul unde nu se intimpla nimic

"Din partea mea, poate sa mute biblioteca undeva in afara orasului, pe dig sau pe centura"

Mie mi se pare foarte buna propunerea presedintelui C.J, Ghe. Bunea Stancu, cu privire la mutarea Bibliotecii Judetene de la Casa Tineretului, intrucit aceasta trebuie sa fie folosita de catre tineri in diverse activitati (discoteca, evenimente diverse etc.) aducatoare de venituri la buget, nu sa fie ocupata de o institutie care nu aduce nici un ban. Din partea mea, poate sa mute biblioteca undeva in afara orasului, pe dig sau pe centura sau la Cimitirul Sfintul Constantin (bineinteles este o gluma...) ca m-am saturat sa tot vad pensionari (unicii cititori care nu au ce face acasa) intrind si iesind din biblioteca doar de dragul de a se plimba gratuit cu tramvaiul subventionat de primarie. Parerea mea este ca adevarata nemultumire este mutarea bibliotecii intr-un camin al unui liceu "rau famat", ca daca era la alt liceu, asa zis bun, nu mai ziceau nimic, puteau sa duca biblioteca si la subsol.
Loredana Ispas

"Sint sigura ca dupa ce muta biblioteca nu vor mai fi bani pentru construirea sediului din Piata Poligon"

Ma doare sufletul ca "poetul" Bunea Stancu a luat hotarirea aceasta, sa duca biblioteca la marginea orasului. Sint indurerata si vreau sa va felicit pentru initiativa. Cind am citit astazi (n.r. ieri) in ziar opiniile acelor persoane m-am bucurat pentru unii si m-am mirat si intristat pentru ceilalti care sint de acord cu mutarea bibliotecii. De cind a murit sotul meu am dat foarte multe carti din biblioteca si ma gindeam ca mare parte dintre ele sa le donez Bibliotecii Judetene, insa in aceasta situatie nu mai donez nimic pentru ca ar insemna sa-mi bat joc de sufletul lor. Oricum, sint sigura ca dupa ce muta biblioteca nu vor mai fi bani pentru construirea sediului din Piata Poligon.
Maria Petride, sotia regretatului profesor de limba si literatura romana, Timotei Petride
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii