Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce porumbel a scos un brailean la o olimpiada din Germania

Inca un succes cu ecou pentru columbofilia braileana. Porumbelul cu seria 345170/2004 al brailenilor Adrian Burghila si Vasile Fratila va reprezenta Romania la cel mai inalt nivel, la Olimpiada Columbofila din Dortmund, Germania. Aceasta va avea loc in perioada 15 - 17 ianuarie. Lotul Romaniei, format din 15 porumbei, printre care si reprezentantul Brailei, are de parcurs, in competitie, patru etape, a cite 800 de km, in doi ani. Porumbelul tandemului Adrian Burghila - Vasile Fratila are insa experienta, pina acum el avind deja parcursi 3.497 de km.
Porumbelul cu seria 345170/2004 din Braila a fost ales pentru Olimpiada Columbofila in urma Expozitiei Nationale a Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania, ce a avut loc in perioada 19 - 20 decembrie 2008, la Oradea. Ca urmare a rezultatelor sale, porumbelul a fost prezentat in expozitie pe cea mai inalta treapta a podiumului, la categoria Maraton International.
Braila a fost reprezentata in Expozitie de un numar de noua porumbei apartinind tandemului Adrian Burghila - Vasile Fratila, Zamfirel Teodorescu - Ion Boldeanu, Victor Boldeanu - Nicusor Boldeanu, Florin Antohe, Vasile Badin, Gheorghe Radu si Ion Vizireanu.
Columbofilul Adrian Burghila a pus bazele Asociatiei Columbofile Danubius Braila, in anul 2005, si a fost primul presedinte al asociatiei.
Braileanul spune ca pasiunea pentru porumbei i-a fost dezvoltata de tatal sau, pe cind avea doar 10 ani. In anul 2003, Adrian Burghila s-a hotarit sa faca tandem cu prietenul sau, Vasile Fratila. In prezent, columbofilul detine aproximativ 120 de porumbei. Intotdeauna Adrian Burghila a incercat sa achizitioneze pasari de valoare. "De la Petre Izdrea din Babadag, campion national la categoria fond in anul 2000, am luat produsi ai celor mai buni porumbei ce apartineau culturii sale. Primii pui achizitionati au costat 100 de dolari/ bucata, prin 2001. In decursul timpului am achzitionat porumbeii batrini cu palmares ajungind pina la 500 de euro. De la Daniel Cobzaru din Tecuci, campion national la maratonul din 2005, am cumparat un frate al campioanei nationale cu 300 de euro si o fiica a campioanei nationale cu 250 de euro, in 2006. De asemenea, am primit sub forma de cadou de la prietenul meu, Vasile Badin, o fiica din campionul de la tineret si o sora a vicecampioanei nationale, iar de la Stefan Butucanu din Galati am primit produsi ai pasarilor care au participat la olimpiade, in baza prieteniei", spune Adrian Burghila.
De-a lungul timpului columbofilul a obtinut mai multe distinctii la concursuri. In anul 2003, porumbitele 258610/2001 si 247908/1999 au fost singurele din Braila care au participat la Expozitia Nationala, categoria fond. Iar acum, iata ca porumbelul cu seria 345170/2004 pleaca la Olimpiada Columbofila din Dortmund, Germania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii