Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce planuri are Chiriac cu lacurile de la Movila Miresii și Vișani

* președintele CJ Brăila Francisk Chiriac a afirmat, recent, că dacă primarul și consilierii comunei Chiscani nu se asociază cu Consiliul și Primăria Brăila pentru a dezvolta Stațiunea Lacu Sărat există și alte variante * acesta a vorbit despre Lacul Sărat din comuna Movila Miresii, condusă de PSD-istul Dumitru Panțuru și realizarea unei asocieri în viitor * de asemenea, a precizat că se fac expertize și pentru Lacul de la Câineni Băi (Comuna Vișani, condusă de PNL-istul Neagu Caraman)

 

 

În contextul în care autoritățile din județul și Municipiul Brăila nu se înțeleg cu cele din comuna Chiscani pentru a dezvolta Stațiunea Lacu Sărat, deja au apărut în spațiul public și câteva variante de rezervă. Mai exact, la o conferință de presă recentă, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac a vorbit despre o posibilă Asociație de Dezvoltare Intercomunitară “Lacu Sărat” cu comuna Movila Miresii (condusă de PSD-istul Dumitru Panțuru), pentru a ajuta la exploatarea turistică a lacului de acolo, în condițiile în care primarul Costică Cojea din comuna Chiscani și consilierii locali de acolo nu doresc să dezvolte alături de CJ Stațiunea Lacu Sărat.

“Lacul Movila Miresii este dat în administrarea Consiliului Județean de către Minister. A fost un proces și așteptăm decizia finală să vedem dacă va rămâne în administrarea Consiliului Județean sau în cea a Ministerului. Dacă se stabilește că rămâne la noi, atunci vom cere, și deja am vorbit la Institutul Național de Balneoclimatologie al Ministerului Sănătății pentru a trimite un expert care să ne spună cum putem concesiona luciul de apă. Pentru că trebuie făcută o expertiză. În momentul acela vom scoate la licitație luciul de apă pentru a da posibilitatea investitorilor de a-și face acolo baze de tratament, împreună cu Primăria Movila Mirerii. Dacă Primăria Chiscani nu dorește o astfel de asociere, o să facem cu comuna Movila Miresii și vom dezvolta Lacu Sărat Movila Miresii. Desigur, putem să le facem și pe amândouă. Eu sunt de acord și nu am nicio problemă. Important este să vrea cei doi primari. Cel de la Movila și cel de la Chiscani”, a declarat Chiriac.

În acest context, președintele CJ Brăila a amintit și despre lacul din satul Câineni Băi, din comuna Vișani, condusă de PNL-istul Neagu Caraman, cu precizarea că în prezent arhitectul șef al județului realizează o expertiză acolo.

“Vom avea o strategie referitoare și la acest lac”, a conchis Chiriac.

 
Categorie articol: 

Comentarii