Mergi la conţinutul principal
PUBLICITATE ELECTORALA

Ce ne doare în Brăila: plecarea copiilor!

Un subiect dureros pentru brăileni este cel al exodului oamenilor plecaţi în căutarea unui trai mai bun.

 

Din păcate, în ultimii 20 de ani, plecarea tinerilor şi nu doar a tinerilor a fost o constanţă în viaţa Brăilei. Fraţi, surori, părinţi au luat calea străinătăţii sau a altor oraşe mari din România pentru a găsi normalitate şi un trai decent.

 

Ne dorim ca brăilenii să revină acasă într-un oraş prosper. CUM?

Vom înfiinţa o platformă industrială după modelul Clujului sau Sibiului, platforme dotate cu toate facilităţile necesare pentru producţie sau alte activităţi economice cu implicarea primăriilor.

Va exista în cadrul primăriei un departament specializat pentru crearea de parteneriate şi atragerea de investitori naţionali şi internaţionali. De ce ar veni la Brăila? Pe scurt, este un oraş la Dunăre, este un oraş cu un patrimonial arhitectonic unic, este un oraş mare (locul 11 în România ca număr de locuitori).

Vom încuraja antreprenoriatul local şi vom genera astfel locuri de muncă şi bunăstare pentru locuitorii municipiului.

 

Iată care sunt avantajele competitive ale oraşului nostru:

» Portul este una dintre cele mai importante facilităţi de afaceri pe care le oferă municipiul Brăila.

» Din punct de vedere al infrastructurii de transport, Brăila are avantajul aşezării pe Dunăre, aproape de portul Constanţa şi practic lângă graniţa de est a Uniunii Europene. În plus, distanţa faţă de capitala ţării este de doar 200 de km. Niciunul dintre aceste avantaje nu este folosit.

» Brăila este un oraş mare, cu aproape 200.000 de locuitori, al 11-lea oraş ca mărime din ţară.

Municipiul Brăila trebuie să pună în valoare avantajele competitive pe care le are deja şi să construiască pe ele. Aceste avantaje trebuie valorificate printr-o capacitate administrativă – aceasta este cel puţin la fel de importantă ca şi investiţiile.

 

Brăilenilor care vor dori să se reîntoarcă le vom uşura tranziţia către casă. CUM?

Vom crea instrumente digitale care să îi ajute să găsească informaţii în legătură cu procedurile administrative (obţinerea de noi acte de identitate, schimbarea reşedinţei, dar şi alte necesităţi (reînregistrarea copiilor în sistemul şcolar, reînmatricularea maşinii, anunţuri de locuri de muncă, informaţii utile sau resurse cu informaţii pentru investiţii locale etc.).

Vom fi deschişi pentru dialog cu cei care se decid să se reîntoarcă acasă şi le vom acorda întreg sprijinul.

Vom sprijini, de asemenea, reţelele profesionale, culturale sau de educaţie dezvoltate între entităţile specializate din ţară şi parteneri din ţările europene cu comunităţi mari de români.

 

De unde fonduri pentru aceste proiecte? Răspunsul este acesta:

Programul Operaţional Regional, prin câteva dintre axele sale prioritare.

Axa Prioritară 1 -O regiune competitivă prin inovare, digitalizare şI întreprinderi dinamice

Acţiunea 1.1 Dezvoltarea structurilor Cercetare Dezvoltare Inovare regionale

Acţiunea 1.2 - Specializare inteligentă regională

Acţiunea 1.3 Sprijinirea transferului tehnologic pentru creşterea gradului de inovare a  întreprinderilor

 

Axa Prioritară 2 - O regiune cu oraşe SMART

Principalele tipuri de acţiuni care vor fi realizate în vederea fructificării avantajelor digitalizării, în beneficiul cetăţenilor, al companiilor şi al guvernelor vizează:

» sprijin pentru intervenţii de tip smart city (siguranţa publică, servicii şi utilităţi publice, monitorizare energie, mediu, reţele de trafic şi transport public, iluminat public, sisteme GIS, etc.) aplicabile în zone funcţionale urbane. În ceea ce priveşte utilităţile publice, excepţie fac utilităţile de apă şi deşeuri datorită faptului că aceste activităţi sunt incluse în proiectele finanţate prin POIM.

» securitate cibernetică, interoperabilitate pentru proiectele de digitalizare ale serviciilor publice

» susţinerea digitalizării serviciilor publice la nivel local.

 

Comandat de PLUS - cod mandatar financiar - 21200391, executat de SC Double P Media SRL

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro