Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce lider naţional preferă PNL-iştii brăileni

• unul care să transmită o poziţie coerentă, să se ţină de promisiunile făcute şi care să găsească loc şi pentru Brăila în noua echipă de conducere • asta a susţinut, recent, preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă că îşi doreşte de la noua conducere a partidului ce va fi aleasă la congresul din 17 iunie • ieri, atât Ludovic Orban, cât şi Cristian Buşoi şi-au depus moţiunea de candidatură

 

PNL-iştii se pregătesc cu paşi repezi de alegerea noii conduceri la nivel naţional. Ieri, atât Ludovic Orban, cât şi Cristian Buşoi şi-au depus moţiunea de candidatură, în timp ce Cătălin Predoiu a renunţat săptămâna trecută. Interesant este pe cine va susţine organizaţia PNL Brăila. Potrivit unei declaraţii recente a preşedintelui liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă, o decizie va fi luată în cadrul Biroului Politic. Chiar şi aşa, acesta a ţinut să sublinieze câteva dintre aspectele cele mai importante pe care organizaţia le va căuta la noul lider al partidului.

„Filiala Brăila îşi va stabili susţinerea pentru candidatul la funcţia de preşedinte într-o şedinţă statutară, aşa cum suntem obligaţi să facem. În primul rând, eu îmi doresc ca organizaţia să susţină un candidat care să poată implementa şi să poată transmite o poziţie coerentă la nivelul întregului partid, de sus şi până jos. Pentru că lucrul acesta a lipsit şi efectele s-au simţit, cel puţin la noi în Brăila, într-un mod nefast. Îmi doresc ca viitorul preşedinte al organizaţiei naţionale a partidului să poată să transmită chestiuni care se vor şi realiza şi să îşi asume, în limita posibilităţilor, lucrurile pe care şi le propune. Asta este o chestiune foarte importantă! Iar cel de-al treilea motiv pentru care noi vom susţine un candidat la preşedinţie este legat de componenţa viitoarei echipe. Ne interesează ca în viitoarea echipă, pe cât este posibil, Brăila să fie reprezentată. Vom face lobby astfel încât Brăila să fie reprezentată cât mai bine la Bucureşti, astfel încât să nu mai existe disfuncţionalităţi în ceea ce înseamnă transmiterea mesajului de la Bucureşti la Brăila”, a afirmat Dănăilă.

Mai mult, acesta susţine că indiferent cine va ieşi câştigător dintre candidaţii înscrişi în cursa internă ce va avea loc pe 17 iunie, PNL trebuie să se redreseze în cele din urmă. Acesta a dat chiar exemplul neînţelegerilor de la nivelul organizaţiei Brăila, care au dispărut complet după alegeri, după cum se arată convins liberalul.

„Contează mai puţin dacă eşti în echipa câştigătoare sau nu. Contează cel mai mult să câştige partidul în urma acestei competiţii. Aşa cum s-a întâmplat şi la Brăila. Aici au existat o serie de discuţii înainte de alegeri, dar aţi văzut că odată cu momentul alegerilor, toate acestea s-au încheiat şi nu cred că astăzi mai e cineva care să discute despre alt partid decât PNL”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii