Mergi la conţinutul principal

Ce-i reproşez lui Mihai Tudose

La începutul lunii noiembrie a anului trecut am scris un editorial în care am afirmat public că Mihai Tudose nu m-a dezamăgit. Pentru cine nu ştie, am afirmat atunci deschis că l-am votat pe Tudose şi Pro România la europarlamentare, după cum am afirmat că salut atitudinea fostului premier de a-l sfida pe Victor Ponta care o luase razna şi  nu mai voia să voteze Guvernul Orban, după ce votase moţiunea de cenzură şi căderea Guvernului Dăncilă. Am apreciat atunci consecvenţa lui Tudose! Nu poţi s-o critici  pe Viorica Dăncilă şi Executivul condus de ea, să votezi moţiunea de cenzură, iar apoi s-o laşi în continuare la butoane, ca interimar, pe motiv că nu-ţi plac ochii lui Orban. În fine, a trecut episodul, liderii notabili din Pro România, mă refer la Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu au semnalizat spre dreapta, nemulţumiţi de conducerea dictatorială a lui Ponta, dar Mihai Tudose a păstrat câteva luni tăcerea. Când Marcel Ciolacu a preluat interimatul la PSD, am anticipat că brăileanul nostru, proaspăt europarlamentar, va reveni în PSD. Ceea ce s-a şi întâmplat de curând. Nu l-am condamnat pentru asta pe Tudose, care din poziţia de premier al României, înainte de a pleca din post la presiunea lui Dragnea, a semnat contractul pentru demararea construcţiei Podului. În politică nu sunt sfinţi! Sfinţii Părinţi sunt în Biserică, în mănăstiri, în Cartea Cărţilor. În politică sunt oameni pragmatici şi dacă în afară de propriul interes şi interesul de partid au ochi să vadă şi interesul naţional, respectiv interesul comunităţii sau al societăţii româneşti în general, eu mă declar mulţumită. Aşadar, faptul că Tudose a revenit în PSD în urma rugăminţilor lui Ciolacu, care are nevoie de aliaţi puternici în acest viespar uriaş, nu m-a dezamăgit. Într-adevăr, era mult mai penibil să se fi dus la PNL. Argumentul că a plecat în opoziţie nu contează pentru mine deoarece  nu se poate spune că liberalii cu guvernul lor minoritar sunt la putere, iar până la câştigarea generalelor anticipate sau nu, e cale lungă. Excelent jucător de şah, Mihai Tudose a făcut o mutare care pe termen lung s-ar putea să-l aducă în vârful puterii. Pe de altă parte, nu înţeleg de ce Marcel Ciolacu face pe fata mare şi pe unde poate declară că nu ştie dacă va candida la preşedinţia PSD. Nasol! Înseamnă că încă jocurile nu sunt făcute. Dar să nu candideze? Păi, dacă s-ar întâmpla asta de ce s-a mai întors Tudose în PSD? Cu cine se va reforma PSDragnea, PSDăncilă? Un semn de întrebare.

Dar ceea ce m-a dezamăgit la Tudose a fost că nici n-a intrat bine în PSD şi a început să critice Guvernul Orban. Sincer, aş avea ce să amintesc aici ca măsuri bune luate de Guvernul Orban, care au îndreptat nişte aberaţii, inclusiv ale Guvernului Tudose, dar n-o voi face. M-aş fi aşteptat la mai puţină aroganţă din partea ex-premierului Tudose, care până la urmă s-a certat cu Ponta pentru Guvernul Orban. În fond, are tot timpul să critice actualul Executiv, nu chiar aşa, din prima, de la şedinţa de reprimire în PSD s-a şi pus pe “mitraliat”. Puţină decenţă! Al doilea motiv de dezamăgire este că Mihai Tudose l-a “garantat” pe Francisk Chiriac, actualul preşedinte al CJ, CEL MAI SLAB ocupant al acestei funcţii de când a fost inventată. Iar Aurel Simionescu s-a şi grăbit să anunţe care sunt viitorii candidaţi la locale: Marian Dragomir, la funcţia de primar şi Francisk Chiriac la cea de preşedinte al CJ. În ceea ce-l priveşte pe Dragomir, lucrurile sunt limpezi, precum cristalul, dar Francisk??? Dacă nu-l susţine PSD-ul în care este şi Tudose acum, unde mai pleacă? Îmi pare rău, dar o asemenea candidatură trebuia evaluată, cum de altfel Ion Rotaru, actualul preşedinte al PSD Brăila, a încercat să sugereze. Sigur, pe Rotaru l-a deranjat duplicitatea lui Chiriac. El a fost pus de Tudose şi a rămas omul lui Tudose în permanenţă. Şi tot în această postură şi cu acelaşi sprijin va candida la preşedinţia PSD Brăila. Cu Francisk Chiriac vrea Tudose să reformeze PSD Brăila? Şi preşedinte executiv, cine? Şi preşedinte la municipiu, cine? Stau şi mă întreb: oare o să mai apuc ziua în care la organizaţiile PSD, PNL şi care-or mai fi, o să avem mai mulţi candidaţi la preşedinţia filialelor, fiecare cu propriul proiect, iar votul va fi unul corect, cu presa de faţă, fără aranjamente de culise? Nu cred! Câtă vreme un partid nou, cică progresist, precum USR, îl ţine la Brăila pe post de şef pe unul ca Stancu, ce aşteptări să mai am.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro