Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce face diferenta?

Excelent! Dar, din toate punctele pozitive enumerate mai sus, unul ramane nelamurit. Este cel care vizeaza formularea "are o alta mentalitate". Pentru politica braileana, ideea asta reprezinta ceva inedit. Cum adica "are o alta mentalitate"? Are o alta mentalitate in raport cu mentalitatea fostului prefect? Sau are o alta mentalitate in raport cu modul de a face politica in general? Sau, poate, are o mentalitate de "tanara" in contradictie cu mentalitatea de om batran? Atunci care-i mentalitatea unui tanar politician? Mister!

Spun toate acestea pentru ca, in afara de canibalism politic, hotie si smecherie declasata, alta mentalitate n-am vazut in Romania. In Braila, nici atat! Incat ma intreb - pentru ca tot vorbim de mentalitate - oare cum gandeste Loredana Alexandru? Chiar are niste planuri sau doar incearca, disperata, sa-si imagineze cum ar putea sa scape intreaga din toata afacerea? Functia de prefect este una tipica de slujbas, nu e nevoie sa ai nici idei, nici prea multa imaginatie, dar poate fi o eficienta trambulina pentru a ocupa o pozitie buna in cadrul partidului care te promoveaza. De aceea, cred ca, in pofida faptului ca si-a exprimat retinerea de a face declaratii publice, Loredana Alexandru ar trebui, totusi, sa ne lamureasca de unde vine, in ce crede si in ce nu si cum se face ca a ajuns prefect si nu doar o simpla tanara cu pregatire juridica, preocupata sa-si asigure ziua de maine ca alte si alte milioane de oameni. Adica, am vrea sa intelegem ce face diferenta.

Cat despre discursul pe marginea numirilor pe linie de partid, va spun sincer ca m-am saturat, mi-e greata. Diabolizarea sefilor de partide pentru orice rahat, pentru orice eructatie scapata de vreun portar de la Primarie sau pentru gainariile comise de vreun directoras nemancat a ajuns sa ma plictiseasca. In spatele celor care tin prima pagina e o intreaga hoarda de neamuri proaste, de smenari jalnici, de "sarantoci" prin vocatie, de mici trepadusi care te mananca de viu inainte sa apuce Bunea Stancu sau Constantin Cibu sa te rontaie.

Asa ca ii urez succes Loredanei Alexandru. Dintr-un singur motiv: are doar 33 de ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii