Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce a făcut primarul Brăilei în Turcia

• edilul-şef Marian Dragomir a afirmat, vineri, că încearcă să atragă investitori turci la Brăila în viitorul apropiat • acesta a participat în perioada 21 - 23 mai într-o delegaţie în oraşele Bursa, Nilufer şi Istanbul astfel că a avut ocazia să discute cu liderii administraţiei de acolo, dar şi cu oameni de afaceri

 

Primarul Marian Dragomir a povestit, vineri, ce a făcut în cadrul vizitei sale în Turcia, ce a avut loc în perioada 21 - 23 mai. Edilul-şef a făcut parte dintr-o delegaţie care a vizitat oraşele Bursa, Nilufer, dar şi Istanbul, alături de viceprimarul Doiniţa Ciocan, şefa Direcţiei de Cultură din Primărie Camelia Guşatu şi un angajat al respectivei direcţii. De asemenea, Dragomir nu s-a ferit să puncteze că în excursie a mers şi soţia sa, însă cu precizarea că aceasta şi-a plătit în integralitate biletul de călătorie şi costurile aferente călătoriei. Primarul a dorit să sublinieze că în cadrul delegaţiei a avut mai multe întâlniri cu liderii administraţiei locale din Turcia, dar şi cu oameni de afaceri de acolo, astfel că a încercat să îi convingă să investească la Brăila.

“Am fost în Turcia într-o delegaţie. Am vizitat oraşul Bursa, respectiv, Nilufer cu care suntem noi înfrăţiţi. Am avut mai multe întâlniri, atât cu domnul primar al Nilufer, Mustafa Bozbey, cât şi cu oameni de afaceri şi consilieri din acea regiune. Este o zonă foarte dezvoltată a Turciei. Aş putea să spun că populaţia în acest oraş creşte cu 20.000 de locuitori pe an. Sunt foarte interesaţi de a purta o discuţie despre oportunităţile din Brăila şi vor veni la Zilele Municipiului Brăila tocmai pentru a vedea un lucru despre care am discutat acolo, dar despre care nu o să vă ofer detalii suplimentare. Aţi văzut că nici atunci când a fost vorba despre o altă investiţie (n.r. - chinezii de la Liting Universal Group vor construi o fabrică de produse electrocasnice de iluminat la fostul Centru Comercial Armonia) nu am dat toate detaliile, decât în momentul în care lucrurile au fost concrete”, a declarat Dragomir.

 

Se încearcă o înfrăţire şi cu Istanbul

Tot cu această ocazie, Marian Dragomir susţine că a reuşit să se împrietenească foarte bine cu primarul sectorului Beşiktaş din Istanbul. Edilul-şef vrea ca pe viitor să existe mai multe activităţi culturale, dar şi economice între cele două comunităţi.

“În paralel, am avut o întâlnire şi cu primarul sectorului Beşiktaş din Istanbul, pentru a realiza o înfrăţire cu cel mai bogat sector al oraşului, dat fiind faptul că şi acolo au fost purtate discuţii atât pe linia înfrăţirii în vederea desfăşurării în comun a unor activităţi cultural-sociale, dar mai ales a unora economice. Pentru că scopul vizitei mele acolo a fost pe lângă cel de întărire a unor relaţii între oraşele înfrăţite şi acela de realizare a unor relaţii economice”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii