Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CE confirma restrictiile impuse Bulgariei in domeniul traficului aerian

Comisia Europeana a confirmat, miercuri, ca Bulgaria, care va adera la UE la 1 ianuarie 2007, va fi supusa unor restrictii in domeniul traficului aerian, din cauza lacunelor importante in materie de securitatea zborurilor, relateaza AFP.
Din cauza clauzei de salvgardare aplicata Bulgariei, autorizatiile emise de Autoritatea Aeronautica Civila din aceasta tara nu vor fi recunoscute automat in restul Uniunii Europene, a explicat un purtator de cuvint al Executivului comunitar.
Companiile aeriene bulgare vor trebui sa negocieze cu fiecare stat membru, asa cum procedeaza si in prezent, a adaugat oficialul UE.
Justificind decizia activarii clauzei de salvgardare, CE a invocat "nereguli majore in capacitatea administrativa a autoritatilor aeronautice bulgare, in domeniul verificarii nivelului de securitate, certificarii capacitatii de zbor si activitatilor de intretinere".
"Personalul este insuficient, iar instruirea nu le permite sa isi indeplineasca responsabilitatile la nivelul solicitat", a comunicat CE.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii