Mergi la conţinutul principal

Ce înseamnă tatuajele infractorilor

„Am descoperit o legătură între 36 de imagini şi anumite infracţiuni", în multe cazuri, tatuajele dând indicii despre modul de operare şi despre „munca" depusă prin încălcarea legii, a explicat căpitanul Alden dos Santos, principalul autor al studiului, bazat pe o cercetare de peste zece ani şi care a generat numeroase polemici pe reţelele sociale.
Interesant este că aceste conexiuni sunt valabile nu numai în Brazilia, dar şi în SUA, Rusia sau unele regiuni din Europa, a adăugat agentul poliţiei militare, relatează agerpres.ro, citând ziarul spaniol „ABC".

De la clown la Speedy Gonzales

Astfel, un clown tatuat apare la persoanele vinovate de furturi şi de asasinarea unor poliţişti, iar un vrăjitor indică apartenenţa la o familie de narcotraficanţi. „Diavolul din Tasmania" este relaţionat cu jafurile în grup, iar „Speedy Gonzales", cunoscutul personaj din filmele cu desene animate, este asociat cu transportul de droguri.
Concluzia poliţiştilor din Brazilia este valabilă şi pentru tatuajele de mici dimensiuni, precum un simplu punct negru marcat într-o anumită parte a corpului. El arată că purtătorul lui este hoţ de buzunare, două puncte unul peste celălalt indică un violator, iar trei puncte care determină un triunghi pot fi un semn că persoana tatuată face parte din lumea stupefiantelor.
Pentru realizarea studiului au fost analizate peste 50.000 de documente şi imagini ale unor deţinuţi. „Din păcate, informaţiile nu provin de la deţinuţi, întrucât funcţionează un puternic cod al tăcerii. Rezultatele au apărut mai degrabă prin compararea datelor. De exemplu, am selectat toţi deţinuţii care aveau tatuat un jocker şi am analizat sentinţele prin care au fost condamnaţi şi aşa am descoperit un tipar clar", a explicat Alden dos Santos.
Autorităţile au subliniat însă că acest studiu nu va fi folosit pentru discriminarea persoanelor cu tatuaje, care de multe ori sunt doar „o formă de exprimare".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro