Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cazul Vărsătura, încă o dovadă că banul tot la ban trage

Departe de mine gândul să îi cert pe oamenii care locuiesc în Vărsătura pentru că CJ Brăila va investi în pietruirea unor drumuri comunale. Atâta timp cât nu acești oameni au solicitat pietruirea și nici nu au făcut presiuni pentru ca acest lucru să se întâmple, este aiurea să te iei de ei.

Însă m-aș opri un pic asupra celor din CJ Brăila. Dacă am înțeles eu bine, în Vărsătura este vorba despre pietruirea unor drumuri comunale. La cât de bogată este comuna Chiscani, de care aparține satul Vărsătura, cu siguranță putea să suporte de la bugetul local lucrările de pietruire. Mai ales că nici nu era vorba de o sumă imensă - 500.000 de lei.

Dar CJ Brăila va suporta 60% din acești bani, deși nu vorbim despre lucrări efectuate pe drumuri județene, ci comunale, drumuri care din câte știu eu ar trebui gospodărite de autoritățile locale, adică de Primăria Chiscani.

Am auzit și varianta președintelui Francisk Chiriac, care a precizat că nu e nimic necurat la mijloc, că CJ Brăila dă bani și altor 8 comune pentru diverse lucrări de asfaltare, nu numai către Vărsătura.

Corect, nici nu a contestat cineva acest lucru. Problema este însă de principiu și de priorități. Ca într-o familie, mai întâi îl ajuți pe ăla mai nevoiaș. Pe cel care are cea mai multă nevoie de bani.

În cazul de față, Chiscaniul putea să suporte cheltuielile pentru Vărsătura, dar dacă banii puteau veni de la centru, de ce să nu profite?

Iar președintele Chiriac, prin votul consilierilor județeni, a prins și Vărsătura în lista comunelor care să beneficieze de ajutor de la CJ Brăila.

Cum ziceam, ban la ban trage, căci ăla bogat primește ajutor, în loc să se gospodărească singur, iar cei mai săraci, din comunele amărâte din județ, trebuie să stea la coadă. Primesc și ele, nimic de zis, dar nu cu două mâini, ci din ce rămâne.

Înainte să fi pus pe listă comuna Chiscani, eu unul l-aș fi întrebat mai întâi pe primarul din Chiscani ce a făcut cu banii, de nu are nici măcar de o pietruire de 500.000 de lei. Nu de alta, dar banii nu au ajuns în modernizarea stațiunii Lac Sărat, aflată în administrarea comunei Chiscani. Păi și-atunci, dacă cei din Chiscani au spart banii pe prostii, de ce să le dea CJ Brăila fonduri pentru aranjarea unor drumuri comunale? (Cine Poate Oase Roade)
Categorie articol: 

Comentarii