Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cazul “Bătaie între pirande”. Condamnarea

• Luminiţa Ali şi Petruţa Mocanu au fost condamnate la câte 8 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru lovire sau alte violenţe • cele două femei de etnie romă au atacat-o pe Carmen A., din aceeaşi localitate, pe care au lovit-o cu furca şi cu băţul • bătăuşele au fost obligate să plătească 1.000 lei despăgubiri pentru daune morale

 

Judecătoria Făurei şi Curtea de Apel Galaţi le-au condamnat pe inculpatele Luminiţa Ali, 31 de ani, şi Petruţa Mocanu, de 27 de ani, analfabete şi fără ocupaţie, la câte 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei (termen de supraveghere de 2 ani), pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În anul 2017, cele două femei de etnie romă, din comuna Suţeşti - care sunt şi rude - au bătut-o pe o consăteancă, judecătorii obligându-le să-i plătească victimei, în solidar, suma de 1.000 lei despăgubiri pentru daune morale. Inculpatele au încheiat un acord de recunoaştere a învinuirilor, iar dosarul penal a fost definitivat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei.

 

Înjurături în limba romani şi bătaie la Suţeşti

 

Potrivit anchetatorilor, Luminiţa Ali şi Carmen A., ambele de etnie romă, locuiesc pe aceeaşi stradă din comuna Suţeşti (strada Trandafirilor), în imobile alăturate. Deşi vecine şi rude, cele două s-au certat şi s-au făcut “albie de porci” de mai multe ori, ultima dispută consumându-se în dimineaţa zilei de 1 februarie 2017, la ora 7:30.

La ora 8:00, Carmen A. a plecat de acasă, ca să facă cumpărături, magazinul fiind amplasat pe aceeaşi stradă. “Întrucât în cursul disputei avute mai devreme persoana vătămată îi adresase injurii, atunci când a văzut-o pe stradă, Ali Luminiţa s-a înarmat cu un băţ şi a ieşit din curte pentru a-i aplica o corecţie. Astfel, persoana vătămată şi inculpata s-au angajat într-o nouă dispută, adresându-şi reciproc cuvinte şi expresii jignitoare în limba romani (ţigănească). Conflictul a fost perceput în mod nemijlocit de inculpata Mocanu Petruţa, care, la rândul său, s-a înarmat cu o furcă şi a ieşit în stradă, în ajutorul inculpatei Ali Luminiţa, care care este în relaţii de rudenie, fiind nepoata acesteia”, precizează procurorul de caz.

Cele două bătăuşe s-au năpustit asupra rivalei şi au început să o lovească fără milă cu furca şi cu băţul (în zona coapselor şi a picioarelor), victima ţipând şi strigând, totodată, după ajutor. Anchetatorii spun că, în acel moment, un sătean, Vasile J., a intervenit în încăierare, cerându-le pirandelor să se potolească.

Aşa stând lucrurile, Petruţa Mocanu şi Luminiţa Ali au plecat acasă, luând cu ele “armele” folosite; în urma lor, Carmen A. depunea plângere la Postul de Poliţie Suţeşti. Culmea, deşi bătută măr, victima nu s-a prezentat la spital şi nu a cerut ajutor medical, fiind, însă, examinată a doua zi, la Serviciul de Medicină Legală Brăila. Potrivit certificatului medico-legal eliberat ulterior, Carmen A a avut nevoie de 2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Poliţiştii le-au cerut bătăuşelor să predea băţul şi furca folosite în agresiune, însă acestea au refuzat, afirmând că primul corp delict a fost pus pe foc, iar al doilea s-ar fi pierdut la platforma de gunoi a comunei Suţeşti.    
Categorie articol: 

Comentarii