Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Caz dificil la Maternitatea braileana

Ieri a fost externata din Maternitate Cornelia C., tinara mama cu probleme cardiace si care a nascut fara cezariana, in ziua de 8 Martie, o fetita de 4.600 grame, cu ajutorul medicilor de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie. Femeia, in virsta de 36 ani, mai are doi copii, dar si-a dorit sa pastreze aceasta sarcina, care a ridicat probleme deosebite medicilor de specialitate, prin faptul ca mama are o malformatie a inimii, o stenoza de artera pulmonara. Din acest motiv, Cornelia C. a si fost internata sub stricta observatie timp de aproape trei saptamini in sectia de gravide a unitatii spitalicesti, iar la nastere a fost asistata de trei medici, desi, concomitent, in spital erau si alte cazuri urgente, pentru rezolvarea carora s-a impus aducerea unor medici de acasa. In opinia medicilor, faptul ca nasterea respectiva s-a produs in conditii normale, fara interventie chirurgicala si ca atit mama, cit si copilul sint acum bine, reprezinta un succes. "Pentru o cardiaca, operatia cezariana ar fi fost un caz mai grav, care s-ar fi impus numai in conditiile in care femeia nu putea sa nasca, dar acesta a fost un caz fericit", apreciaza medicii din Maternitate, care ne-au asigurat ca nu exista nici un risc de transmitere a malformatiilor congenitale de la mama la fat si ca micuta care s-a nascut cu o greutatate de 4.600 grame este sanatoasa.
De aceeasi parere este si Cornelia C., mama care stie de mult timp ca sufera de o boala de inima, dar pe care, pina acum, a tratat-o cu indiferenta. "De mica ma stiu cu aceasta malformatie, dar abia acum m-au vazut medicii de specialitate, la ecografie. Ceilalti doi copii au fost tot cu greutate mare, ambii de 3.800 grame, iar fetita, Diana, s-a nascut cu 4.600 grame. La nastere m-au supravegheat trei medici, mi-a fost frica, dar nu mi s-a intimplat nimic rau pentru ca au stat tot timpul linga mine, iar acum, vreau sa le multumesc medicilor care m-au salvat. Pe toata durata sarcinii nu am facut nici un fel de analize, iar medicul meu de familie nu stie ca eu sint cardiaca, pentru ca nu i-am spus", ne-a marturisit femeia.
Dupa cum v-am mai informat, pe data de 8 Martie, in Maternitatea braileana s-au nascut 7 copii - doua fete si cinci baieti; in cazul a 3 dintre cei 5 baieti, medicii au recurs la operatii de cezariana care au necesitat interventii chirurgicale laborioase, dar si la ajutorul a trei medici care au fost chemati de acasa, pentru ca nasterile s-au produs concomitent. Ieri, micuta Diana a plecat acasa, impreuna cu mama ei, care considera ca medicii de la Maternitate i-au daruit cea mai frumoasa zi de 8 Martie.
Categorie articol: 

Comentarii