Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Catrinel Iacob şi Andrei Fătu medaliaţi la mondialele de Fudokan

• cei doi sportivi sunt legitimaţi la clubul Marţial Budo Brăila • rezultate foarte bune pentru reprezentanţii clubului brăilean la Cupa României J.K.A. de la Timişoara

 

La Campionatul Mondial de Karate Fudokan, clubul Marţial Budo Brăila a avut 10 sportivi calificaţi însă doar 2 au ajuns în Germania, Catrinel Iacob şi Andrei Fătu. Iacob a devenit campioană modială la fuku go cadeţi, iar la tineret Fătu şi-a trecut în cont două medalii de argint, la kumite individual şi kumite echipe şi un bronz la fuku go.

În acelaşi timp cu mondialele de Fudokan din Germania, o delegaţie de sportivi de la Marţial Budo a participat la Timişoara, la Cupa României J.K.A., concurs pentru promovarea artelor marţiale sportive şi tradiţionale( nesportive), inclus în calendarul oficial al Federaţiei Romane de Arte Marţiale.

“Rezultatele au fost neaşteptat de bune, pentru că noi suntem din afara organizaţiei în acest moment”, a spus sensei Florica Pricob.

La copiii de 6 ani, Antonia Bulgaru a obţinut două locuri întâi, unul la kata individual, al doilea la kihon kumite. David Bulgaru a câştigat proba de kihon kumite la copiii de 9 ani şi a obţinut locul al doilea la kata individual, iar Daria Gheorghe a ocupat locul al treilea la kata şi kihon kumite. În concursul sportivilor de 11 ani Ioana Cioreşteanu şi-a trecut în cont un loc doi la kata individual, iar în concursul copiilor de 13 ani, centura albastră, Robert Boguş s-a clasat pe locul al doilea la kata individual şi pe al treilea la juippon kumite. La categoria centurilor 1kyu şi shodan juniori, Rareş Ioan s-a clasat pe locul secund la kata individual, iar Ştefan Hangu pe poziţia a treia la aceeaşi probă.

Cadeţii brăileni au avut de asemenea prestaţii foarte bune, Izabela Oancea s-a clasat pe locul al doilea la juippon kumite şi pe al treilea la kata individual, iar Mihai Mazilu şi-a adjudecat poziţia a treia la kaind. La jukumite, categoria de vârstă cuprinsă între 13-16 ani, Ştefan Hangu a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, iar Mihai Mazilu a ocupat locul al treilea. Cezar Şerbănescu s-a clasat pe locul al treilea la jukumite seniori.

Sunt rezultate care îmi demonstrează că pregătirea acestor copii este facută corect şi că nu numai în karate-ul tradiţional putem să obţinem locuri bune”, a declarat sensei Florica Pricob.
Categorie articol: 

Comentarii