Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Catastrofa in Haiti

Cele patru uragane care s-au abatut in ultimele saptamini asupra statului Haiti au provocat moartea a cel putin 326 persoane, iar alte 50 sint date disparute in toata tara, potrivit unui bilant comunicat joi de Guvernul haitian, relateaza AFP.
Trecerea succesiva, in mai putin de o luna, a uragenelor Fay, Gustav, Hanna si Ike "este cea mai mare catastrofa care a lovit tara in ultimii ani", a declarat ministrul de Interne, Paul-Antoine Bien-Aime, intr-o conferinta de presa alaturi de premierul Michele Pierre-Louis.
Bilantul provizoriu, potrivit autoritatilor, mentioneaza 326 morti, 50 de persoane disparute, 190 de raniti, 170.000 de familii sinistrate si 151.000 persoane carora li s-a gasit un adapost.
Drumuri, poduri, precum si aproximativ 10.800 de case au fost distruse.
Premierul a precizat ca Guvernul a decretat joi starea de urgenta in tara "pentru 15 zile, conform unei legi votate rapid in Parlament".
"Guvernul haitian multumeste pentru ajutorul international si pentru reactia comunitatii internationale", dar solicita de asemenea tarilor donatoare un "ajutor bugetar", a declarat premierul.
Autoritatile haitiene au cheltuit deja 51 milioane de gourde (aproximativ sapte milioane de dolari) pentru a veni in sprijinul victimelor.
ONU a lansat un apel global pentru ajutor international in vederea stringerii sumei de 100 milioane de dolari pentru Haiti.
Agentia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a lansat un "apel urgent" pentru Haiti care are nevoie de 10,5 milioane de dolari pentru a-si relansa productia agricola.
Mai multe tari, dintre care Statele Unite, Franta, Canada, Venezuela si Spania au anuntat trimiterea de ajutoare in Haiti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii